Пандемията от коронавирус промени света и това ще се види

...
Пандемията от коронавирус промени света и това ще се види
Коментари Харесай

Новата футболна реалност в Англия: 300 човека на стадиона и онлайн пресконференции

Пандемията от ковид промени света и това ще се види най-ясно, откакто футболът се завърне по терените. В Англия това ще се види на 17 юни, когато сезон 2019/2020 във Висшата лига се възобновява.

Новите правила гласят, че футбол ще се играе при строги правила!
Висшата лига се завръща на 17 юни с два мача Решението е взето на днешната среща сред представители на 20-те елитни клуба
На стадионите ще се позволяват най-много 300 индивида. Предложението е всеки клуб да може да употребява 20 футболисти (11 не терена, 7 на аварийна пейка и 2-ма, които да бъдат употребявани при изключителни обстоятелства). Медицинският и треньорският щаб може да бъде до 12 индивида, а по трибуните да участват още 10 шефове или чиновници на клуба.

Снимка: Getty Images

Съдийският състав е нормален - основен арбитър, двама странични и четвърти арбитър. Въпреки концепцията да отпадне системата за видеоповторения VAR, реферите, които следят екраните, ще участват на стадиона, само че в обособени стаи.

Пресконференции след мачовете ще се дават единствено онлайн.

Иначе, с цел да обезпечат телевизионно лъчение, на стадиона могат да участват 98 чиновници, а отвън него - 78. Цифрите наподобяват внушителни на фона на строгите ограничения, само че по принцип броят на нужните хора е трицифрено число, тъй че от малките екрани би трябвало да решат по какъв начин да работят с по-малко личен състав.

Снимка: Reuters

25 публицисти от вестници, списания и уеб сайтове и 15 от радиостанции ще бъдат допускани на стадионите. 15 е оптималната численост на интернационалните коментатори, които да гледат мача онлайн.

Четирима ще са чиновниците, които ще ревизират за допинг, тимовете ще имат право да поканят по най-много трима скаути на трибуните. Там ще са и двете пресаташета.

На пръв взор разпределението наподобява добре премислено. Но британските медии предизвестяват, че ще сътвори проблеми. Медиите, които имат акредитации за оставащите 92 мача, са 60.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР