Пандемията от коронавирус не пощади и шампионския тим на Нефтохимик

...
Пандемията от коронавирус не пощади и шампионския тим на Нефтохимик
Коментари Харесай

Теди Дремсизов: Чакаме окончателното решение на CEV

Пандемията от ковид не пощади и шампионския отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас). Десет от играчите на първенците са с ковид , което докара до отсрочване на дуели от шампионата. Бургазлии чакат решение и по въпроса с европейските шампионати - дали ще отпаднат от конкуренцията за Купата на CEV.

Ето какво показа помощник-треньорът Теди Дремсизов за BGvolleyball.com за комплицираната обстановка, основала се два дни преди старта в Европа:

Как се чувстваш - имаш ли някакви признаци?

Чувствам се добре. Имам температура, която обаче не е висока и кашлица, само че нямам загуба на усет и подушване, зной и така нататък

Как оценяваш актуалната обстановка?

Със сигурност не е приятна, само че това е ситуацията в целия свят, освен в България, тъй че всички сме длъжни да се съобразим. От през днешния ден към този момент съм изолиран у дома дружно с приятелката си, тя също ще премине през наложителната карантина. Спазваме разпоредбите, нямаме избор.

Какво е мнението ти по отношение на отлагането на мачове поради инфекцията?

Не е прелестно, никой не печели от тези обстановки. Големият губещ е волейболът - клубове, управления, треньорски щабове, състезатели, почитатели, детско-юношески школи и така нататък

А за възможното отпадане на тима от шампионата за Купата на CEV?

Това е нещо, което не зависи от нас значително. Все още не е взето окончателното решение на CEV, дано изчакаме да забележим какво ще бъде то и тогава да разясняваме.

До каква степен мислиш, че пандемията ще навреди на тренировките, а и на провеждането на шампионата като цяло?

Още първоначално знаехме, че следва тежък сезон. Наясно сме, че при тази обстановка на пандемия в целия свят, няма по какъв начин това да не се отрази и в България, и в частност - на българския спорт. Това е нещо, с което просто би трябвало да се примирим и да съблюдаваме инструкциите на способените органи - в тази ситуация медицинските лица. Носим отговорност освен за себе си, а за околните си и за близките. Все отново се надявам скоро всичко това да отшуми и да се върнем към естествения живот и естественото осъществяване на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР