Пандемията е разтърсила класацията на най-добрите за живеене градове в

...
Пандемията е разтърсила класацията на най-добрите за живеене градове в
Коментари Харесай

Пандемията преобърна класацията на най-привлекателните градове в света

Пандемията е раздрусала класацията на най-хубавите за живеене градове в света. Европа е отстъпила челните позиции на Австралия, Япония и Нова Зеландия, които са се облагодетелствали от бързите ограничения против ковид. Това сочи годишното изследване на сп. " Икономист ", оповестено и представено от Франс прес.

Окланд заема лидерското място в класацията на най-хубавите градове за живеене, следван от Осака (Япония), Аделейд (Австралия), Токио (Япония) и Уелингтън (Нова Зеландия), съгласно тазгодишното издание на изследването на бизнес седмичника.

Окланд се е изкачил на върха на класацията с помощта на сполучливия си метод за преодоляване на пандемията, който е разрешил на обществото да остане отворено. Затова градът регистрира по-добри резултати в региона на образованието, културата и околната среда, се показва в официално съобщение, съпътстващо изследването.

При европейските градове се следи тъкмо обраното - те се показват много криво-ляво в класацията на " Икономист " за 2021 година. Виена, която бе посочена за най-привлекателен град за живеене сред 2018 и 2020 година, е слязла чак на 12-о място, а немският Хамбург се е сринал с 34 места до 47-а позиция.

Проучването акцентира и повишения напън върху болничните запаси в по-голямата част от немските и френските градове, както и рестрикциите за придвижване и събирания, които са лимитирали културния живот.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР