Пандемията доведе до оживление в селата и ръст на регистрациите

...
Пандемията доведе до оживление в селата и ръст на регистрациите
Коментари Харесай

Интересът към селски имоти нараства заради пандемията

Пандемията докара до раздвижване в селата и растеж на регистрациите по сегашен адрес в доста региони у нас. Сред водещите е община Габрово, както и селата към столицата, където е все по-трудно да се откри парцел за обмен.

Доскоро Габровска област беше с най-вече мъртви села и махали в цялата страна. Коронавирус пандемията обаче докара до смяна - доста от селата към този момент са удвоили жителите си, а парцелите за обмен свършват. За последните 6 месеца жителите на село Враниловци са се нараснали с 80 души и то най-вече младежи, споделя Българска национална телевизия.

Яница и фамилията ѝ са измежду най-новите му поданици. Тук са от година и поради спокойствието, а и с цел да избегнат вируса измежду многото хора в града.

" Определено имаш повече места за разходки спрямо града. В града всеки трябваше да си стои затворен по къщите, до момента в който тук си има благоприятни условия за разходка ", сподели Яница Иванова, с. Враниловци. Големият наследник на Ралица посещава детската градина, в която към този момент няма свободни места.

" В момента просто няма никаква опция с изключение на по някакъв метод в случай че можем да разтеглим стаите ", сподели Снежана Бонева, детска учителка. Отлив към селата и търсене на парцели има и в Софийско. В село Караполци малко дворно място със остаряла къща към този момент се продава за към 80 000 лв..

" Откакто се появи вирусът, имаме 108 души, които са регистрирани тук ", сподели Ангел Бонев, кметски наместник с. Караполци, Софийско. И кметът на прилежащото село Лесново твърди,че има доста нови поданици. А за обмен са останали единствено дворни места, върху които може да се строи. " 30 000 лв. вървеше декара. Сега към 40 000 лв. е 1 декар дворно място в регулация ", сподели Стоян Зарчов, кмет на с. Лесново.

Николай Китов със брачната половинка си се е върнал в Лесново дружно със фамилиите на двете си деца, като купили и ремонтирали три къщи. " Тази година се усили търсенето на къщи и парцели и поради пандемията, защото е доста по-безопасно тук при нас ", сподели Николай Китов, с. Лесново, Софийско. Доволни кметове, чийто села са цялостни със живот, споделят, че във всяко неприятно има и по нещо положително.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР