Паметникът на Съветската армия отново разпали политическите страсти в парламента.

...
Паметникът на Съветската армия отново разпали политическите страсти в парламента.
Коментари Харесай

Скандал с торти с Паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската войска още веднъж разпали политическите пристрастености в Народното събрание. Поводът този път станаха две торти с украшения, за които се допуска, че изобразяват монумента. Едната от тях е била със фотография на паметника, а втората - с нарязаните фигури от него. Тортите са изядени на коледните празненства на ДСБ и на " Да, България ". Участниците в тях бяха съпоставени с варвари, предава.

Появата на фотосите в обществените мрежи провокира гнева на опозицията.



„ Вижте, сътрудници - торта с отрязана глава на българско дете. Това припомня ли ви нещо? Войник, крак… Тези хора от Демократична България по този начин се забавляват, по този начин честват Коледа, това им е най-успешният акт през годината. Тази торта е привет към унищожителите на МОЧА. Питам кой изяде главата на това дете. Срам! Срам и срам за България! Срам и срам за българската политика! ”, разяснява Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

На празненството на ДСБ е бил и Борис Бонев. Той удостовери, че тортата с Паметника на Съветската войска е била изненада за празника.

„ Прекаленото очовечаване на едни елементарни бронзови фигури малко ми идва допълнително. Няма разчленени живи хора, нито пък действителни стандарти от монумента. За мен не беше автентично да има торти с Паметника. От ДСБ би трябвало да обяснят за какво са решили по този начин да отпразнуват демонтажа ", уточни Бонев.



От двете политически централи отхвърлиха коментар по тематиката. Коментира я министър председателят Николай Денков.

„ По отношение на така наречен празнуване – това е още един симптом, че паметникът разделя обществото и изключително в София той основава проблеми. Не е моя работа да разясня кой по какъв начин е решил да чества. Не съм го правил. Не съм взел участие. Може да се спори дали естетически е съдържателно. Част от хората не го желаят този монумент и се радват, че към този момент не е там ”, сподели министър-председателят.

Той добави, че регионалният шеф на София ще апелира решението на съда за прекъсване на демонтажа на Паметника на Съветската войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР