Пълните ли си чайника докрай с вода и след това

...
Пълните ли си чайника докрай с вода и след това
Коментари Харесай

Никога не кипвайте една и съща вода за чай или кафе по няколко пъти

Пълните ли си чайника до дъно с вода и по-късно го кипвате няколко пъти, с цел да приготвите обичаното си кафе или чай? Ако е по този начин, вие сте един от многото хора, които позволяват тази неточност. Пиенето на такава вода може да ви навреди съществено.

Голяма част от популацията не знае, че преваряването на една и съща вода няколко пъти за кафе или чай може да има съществени последствия за здравето. Може да наподобява, че откакто една кана - класическа или електрическа - има толкоз огромен потенциал, е допустимо да се кипне останалата вода в нея даже няколко пъти.

 гореща вода

Ако напълним чайника компактно с вода, няма да се постанова да доливаме нужното количество вода всякога, когато имаме предпочитание за чаша кафе или чай. Не бива да се не помни обаче, че сходен табиет може да докара до обилни здравословни проблеми.

Защо да не преваряваме водата още веднъж?

След кипване водата трансформира състава си. По време на процеса на шупване от водата се изпаряват нездравословни за здравето субстанции, това е повода такава вода да е идеална за консумация. Ако обаче същата вода се преварява втори или трети път, в нея стартират да се натрупват химически съединения като флуорид, арсен и нитрати.

 гореща вода

Те могат да подтикват развиването на разнообразни болести и да усилят риска от рак. Пиенето на вода, която е била преварявана няколко пъти, също крие риск от съществено отравяне. 

Трябва ли чаят да се залива с вряла вода?

 гореща вода

Отговорът на този въпрос зависи от типа на чая, който желаете да приготвите. Черните и плодовите чайове могат сполучливо да се запарят с вряла вода, само че не и зеленият, аленият или белият чай. Най-добрата температура на водата за зелен чай е сред 70 и 90 градуса по Целзий, за червен чай - 90 градуса, а за бял чай - най-много 70 градуса.

Това е доста значимо, защото заливането на чая с вода с несъответствуваща температура ще лиши листата от потребните за здравето антиоксиданти, които се отделят при прекомерно висока температура.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР