Пълната забрана за каруци в столицата би трябвало да е

...
Пълната забрана за каруци в столицата би трябвало да е
Коментари Харесай

Ще изчезнат ли каруците от софийските улици?

Пълната възбрана за каруци в столицата би трябвало да е реалност до края на юли, макар че за това се приказва от повече от 10 години, само че до момента не можеше да се вземе решение какво да се прави с конете при конфискуване на каруцата. Идеята е те да бъдат откарвани в подслон в Железница.

Все по-строгите рестрикции за каруците в столицата са повода те да понижават по натурален път, а притежателите им да ги заменят с други транспортни средства. След приемането на новата общинска разпоредба - каруците изцяло ще изчезнат от софийските улици. Вносител на измененията е общинският консултант - Симеон Славчев. По думите му, по тематиката има консенсус сред всички политически сили.
Симеон Славчев, общински консултант: Идеята беше да оставим в по този начин наречените махали като вътрешно квартален превоз тези каруци да се употребяват, само че мисля че и тази алтернатива ще отпадне.
От началото на годината има три регистрирани случаи на пътни произшествия с каруци, регистрират от " Пътната полиция ". Освен, че основават заплаха за придвижването доста постоянно конете, които теглят каруците, получават нечовешко отношение от притежателите си.

Симеон Славчев, общински консултант: По в този момент настоящия закон, за жалост, при подобен случай или при такава обстановка животното трябваше да бъде умъртвявано, което е безусловно неприемливо, през тази разпоредба в действителност спасяваме и животните от това. Симеон Славчев, общински консултант: С сътрудниците от Министерство на вътрешните работи осъществихме контакт, те имат една някогашна конна база, която напълно дава отговор на всички условия и нашата концепция е там да бъдат. Вече имаме съглашение с Министерство на вътрешните работи.
Не е ясно каква ще е тяхната орис, откакто мястото се трансформира в подслон за иззети коне. Сега стара жена на име Людмила всекидневно сама се грижи за кучетата там. Теренът е държавен, в миналото се е употребил за склад на " Гражданска отбрана ". Вече е изпратено искане до регионалния шеф на София парцелът да бъде възложен на общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР