Пълна справка за определените количества и границите, в които варират

...
Пълна справка за определените количества и границите, в които варират
Коментари Харесай

Вижте на какви цени ще продават дърва за огрев държавните горски стопанства

Пълна информация за избраните количества и границите, в които варират одобрените цени за директна продажба на физически лица на дърва за огрев в държавните горски стопанства дава министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в писмен отговор на въпрос от парламентарния надзор на депутата от Българска социалистическа партия Светла Бъчварова-Пиралкова.

Общото количество дърва, което е планувано да се добие през 2017 година от горски територии – държавна благосъстоятелност, е 2.2 млн. плътни кубични метра или към 4 млн. пространствени кубични метра. Предвидените за актуалната година посредством директни продажби на популацията от държавните стопанства са съотносими с регистрираните през 2016 година – 1.13 млн. пространствени кубични метра и даже са повишени с 6 на 100 до 1.20 млн. пространствени кубични метра.

„Цените са без основна смяна по отношение на миналогодишните, само че е належащо да се означи, че те не включват разноските за превоз, товарене и разтоварване. Тези действия се заплащат от купувачите и нормално се правят от частни физически или юридически лица, които имат лични транспортни средства, като цената на предлаганата от тях услуга зависи от транспортното разстояние, цената на горивата, нормата на облага и др.“, припомня Порожанов.

 clipboard011
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР