Руският Върховен съд отхвърли жалбата на критика на Кремъл Владимир

...
Руският Върховен съд отхвърли жалбата на критика на Кремъл Владимир
Коментари Харесай

Руският Върховен съд отхвърли жалбата на опозиционера Владимир Кара-Мурза срещу присъдата му от 25 години затвор

Руският Върховен съд отхвърли жалбата на рецензия на Кремъл Владимир Кара-Мурза против присъдата му от 25 години отнемане от независимост по обвиняване в държавна измяна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Роденият в Москва опозиционер, който има двойно, съветско и английско поданство, неведнъж е осъждал съветската война в Украйна, подлагал на критика президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 и се застъпи за западни наказания против Русия.

Присъдата му от четвърт век, която бе произнесена предходната година, е най-тежкото правосъдно наказване по сходно обвиняване, откогато Москва изпрати хиляди военнослужещи в Украйна през 2022 година

Кара-Мурза съпостави делото, по което бе приет за отговорен, с показните правосъдни процеси от времето на Сталин.

Опозиционният политик, който е на 42 години и е татко на три деца, бе задържан два месеца след началото на войната по обвиняване в разпространение на погрешна информация за съветските въоръжени сили и бе разгласен за " задграничен сътрудник ".  

Кара-Мурза  бе арестуван броени часове откакто Си Ен Ен излъчи изявление с него, в което той съобщи, че Русия е ръководена от " режим на убийци ".

По-късно против него бе повдигнато обвиняване в държавна измяна поради изявленията му за войната.

Опозиционерът уточни в жалбата си против присъдата, че не е направил никакви закононарушения и че е наказан само поради това, че е упражнявал правото си на независимост на изразяването. " Целият развой е учреден на отричането на самите понятия за право, правдивост и правда ", съобщи Кара-Мурза в документа.

По думите му делото е било основано на " груба и цинична имитация – на опита критикуването на управляващите да се приравни с нанасянето на вреди на страната, а опозиционната интензивност да се показа като " държавна измяна ". " Но в това няма и нищо ново. Така работи всяка тирания ", добави съветският опозиционер.  

Текстът бе оповестен предишния месец във в. " Вашингтон пост ", за който Кара-Мурза написа от пандиза. Този месец той получи влиятелната премия " Пулицър ".

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР