Пълна реставрация на модела ГЕРБ тече по линия на служебното

...
Пълна реставрация на модела ГЕРБ тече по линия на служебното
Коментари Харесай

НЕ Е ИСТИНА: Връщат крадлата на над 60 милиона лева от Александровска в болницата

Пълна реституция на модела " ГЕРБ " тече по линия на служебното здравно министерство, сигнализират осведомени с рокадите по болничните шефски кресла пред Lupa.bg. Последната бомба из коридорите на ведомството е, че отпред на свръхзадлъжнялата и съвсем банкрутирала " Александровска болница " - най-старото лечебно заведение у нас, още веднъж като зам.-директор по административно-стопанските въпроси се гласи да бъде върната скандалната пиарка Мария Куманова. Миналата година Lupa.bg първа ви осведоми за личността на Куманова и присъединяване й в натрупването на колосалните задължения на лечебното заведение под управлението на тогавашния му принципал проф. Костадин Ангелов, след това станал здравен министър. 

Някогашната експертка " Връзки с обществеността " Мария Куманова е посочена за директния провинен за набъбването на дефицитите на болничното заведение до над 60 милиона лв., поради което след това и бе изчегъртана. Огромните отговорности бяха насъбрани посредством сенчести състезания за медицински произведения и консумативи, планове за вложения и съмнителни промени, касаещи кадровото развиване на болничното заведение. 

Всичко с Куманова стартира през 2013 година, когато е назначена за секретарка на проф. Ангелов, през днешния ден народен представител от ГЕРБ. За по-малко от 1 година Куманова съумява да стане зам.-директор на болничното заведение без да има каквото и да е здравно обучение към оня миг. 

" Когато стана основен секретар на болничното заведение, тя последователно стартира да завладява Ангелов и последователно завзе цялата власт. Всъщност той й стана зависещ. В един интервал даже точно тя управляваше Александровска с генерално пълномощие. С него сменяше началници на клиники, административни звена. Никой от тях нямаше достъп до шефа, всички трябваше да минават първо през кабинета на Куманова. Решенията бяха диктувани от нея, а Ангелов единствено подписваше ", разкриха пред медията ни през 2021 година очевидци на дългогодишния тормоз.

В самата болница Куманова бе наричана " сив кардинал " поради непрестанните си разпри с шефове на клиники и здравни служащи. Според тях освен Ангелов е паднал в лапите й. Това се случило и със идващите назначени шефове, когато той стана здравен министър. 

След разкритията на Lupa.bg започнаха голям брой инспекции в клиниките на " Александровска " и в последна сметка през юли 2021 година Куманова бе отстранена. Сега обаче някой, хипотетично от ГЕРБ, още веднъж е ходатайствал в Министерство на здравеопазването, този път пред служебния принципал на лечебницата доктор Асен Меджидиев въпросната да бъде върната на шефска позиция, като част от съвета на шефовете. 

А из така и така обекървените откъм фрагменти клиники на болничното заведение се мълви, че се готви окончателното очистване на " Александровска ". В момента тя има над 26 милиона лв. отговорности. От години се приказва, че повода за настояването тя да бъде фалирана са апетитните парцели, върху които са стъпили отделенията й и зад евентуалното им разпарчетосване стоят големи бизнес ползи, в това число строителни. 

Не е ясно дали президентът Румен Радев е наясно с желанията на назначения от него длъжностен министър. Но Меджидиев, с изключение на в окото на абсурда с инвеститорския проект за строителството на частна национална детска болница от небеизвестната " Търговска лига ", която ръководи " Сърце и мозък " в страната, се оказва в този момент и в епицентъра на новата стихия - касаеща най-старото държавно лечебно заведение у нас. 
ТЕМА преди 5 часа 1913 преди 22 часа 1061 преди 1 ден 4711
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР