Палестинският лидер Махмуд Абас отказва да приеме вицепрезидента на САЩ

...
Палестинският лидер Махмуд Абас отказва да приеме вицепрезидента на САЩ
Коментари Харесай

Махмуд Абас отказва да приеме американския вицепрезидент

Палестинският водач Махмуд Абас отхвърля да одобри вицепрезидента на Съединени американски щати Майкъл Пенс, който идва в Израел и палестинските територии през втората половина на декември.

" Няма да има среща с американския вицепрезидент в Палестина ", съобщи Мажди ал Халиди, дипломатически консултант на Абас, представен от Агенция Франс Прес.

Обявеното в сряда от американския президент Доналд Тръмп решение да разгласи Ерусалим за столица на Израел провокира в палестинските територии демонстрации и кървави конфликти с израелските сили, напомня организацията.

" С решението си за Ерусалим Съединените щати пресякоха всички червени линии ", акцентира съветникът на Абас.

В четвъртък Белият дом оцени като " контрапродуктивно " вероятно отменяне на срещата, планувана с Пенс на Западния бряг, палестинска територия окупирана от израелската войска от 50 години.

Представител на партията на президента Абас съобщи по-рано пред Агенция Франс Прес, че " американският вицепрезидент не е добре пристигнал в Палестина ". " Президентът Абас няма да го одобри заради решението (за Ерусалим) ", съобщи Джибрил Раджуб.

Междувременно Северна Корея осъди дейностите на Тръмп и го назова " изглупял " и " малоумен ", съобщи Франс прес.

През последните месеци Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун си разменят персонални обиди и закани за война в конюнктура на изострено напрежение поради ракетната и нуклеарната стратегия на КНДР.

" Като се има поради, че изкуфелият слабоумник намерено приканва в Организация на обединените нации за цялостното заличаване на суверенна страна, това деяние не е толкоз изненадващо. Тази самодейност обаче ясно демонстрира на целия свят кой е рушителят на международния мир и сигурност, кой е парий и престъпник в интернационалната общественост ", съобщи представител на севернокорейското външно министерство, употребявайки квалификации, които нормално се изговарят по адрес на КНДР.

Северна Корея пламенно осъжда решението на Съединени американски щати за Ерусалим и показва " твърдата си поддръжка и взаимност с палестинския и арабския народ в битката им за законните им права. Съединени американски щати ще бъдат държани за виновни за всички последствия от това рисково и дяволско деяние ", добави представителят, представен от държавната организация КЦТА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР