Палестинската ислямистка групировка Хамас предупреди, че ще екзекутира израелски цивилни

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас предупреди, че ще екзекутира израелски цивилни
Коментари Харесай

Хамас предупреди, че ще убива пленници, ако Израел продължава да атакува цивилни в Газа

Палестинската ислямистка формация Хамас предизвести, че ще екзекутира израелски цивилни заложници всякога, когато Израел бомбардира домове в Палестина без предизвестие, заяви Ройтерс.

На 7 октомври по време на изненадваща офанзива против Израел над 700 души и отвлече повече от 100 . Ден по-късно Израел публично и нанесе смъртоносни удари по Ивицата Газа.

В понеделник представителят на въоръженото крило на Хамас Абу Убайда заяви, че израелските бомбардировки към този момент са умъртвили " четирима от вражеските пленници и техните похитители ".

Впоследствие той предизвести и че групировката ще убива израелски пленници при всяка нова бомбардировка на палестински домове " без авансово предизвестие ".

" Решихме да сложим завършек на това и от в този момент, и заявяваме, че всяко нахлуване против наши хора в домовете им без авансово предизвестие за жалост ще бъде последвано от изтезанието на един от цивилните заложници, които държим ", сподели той.

При предходни удари Израел предупреждаваше локалното палестинско население посредством есемеси и телефонни позвънявания няколко минути преди офанзивата.

След офанзивата на Хамас над Израел, която, жертвите както от палестинска, по този начин и от израелска страна са стотици.

Израелските телевизионни канали оповестяват, че броят на починалите при нападението на Хамас е повишен до 900, най-малко 2600 са ранени, а десетки са взети в плен. Най-малко 260 души са починали на, откъдето са отвлечени и огромна част от заложниците.

В отговор Израел по Ивицата Газа, територия с дължина 41 км и широчина 10 км, където живеят над 2,3 милиона палесттинци . След офанзивата са починали над 680 палестинци , оповестява министерството на опазването на здравето на Газа, представено от Ройтерс.

Същевременно Израел стартира и на Ивицата Газа. Мярката включва възбрана за внасяне на храни и горива, няма да има и електричество.

В неделя Израел публично разгласи за първи път от 50 години насам. Страната към този момент заяви за мобилизацията на 300000 резервисти.

Военните дейности сред Израел и Палестина са свързани с едновременните искания на два народа над една и съща територия. Споровете не престават повече от 70 години .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР