Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят

...
Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят
Коментари Харесай

Нинова: Няма да подкрепим споразумението с протестиращите и властта

П ълен безпорядък, зависещ единствено на едно - да си разпределят вярно парите от проекта на техните подобаващи компании , разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на плана на решение, обвързван с постигнатото през вчерашния ден съглашение с протестиращите енергетици и миньори, и синдикатите. Струва ми се, че на тези хора някой ден би трябвало да се търси и наказателна отговорност, това са големи вреди, добави тя.

От думите ѝ стана известно, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ няма да поддържа оферти план на решение,  тъй като, съгласно левицата, е „ смъртната присъда на българската енергетика “, безспорен прахуляк в очите на хората и двуличие. Виждате, че не се знае кой го е подписал това съглашение, половината синдикати са недоволни, министърът на енергетиката, доколкото чух, е споделил, че това е неизпълнимо решение, разяснява Нинова.

От „ Българска социалистическа партия за България “ упорстват вносителите да отдръпват предлагането си за плана на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика , подписано на 3 октомври 2023 година

Преди да сме почнали полемиката по тази точка, предлагам вносителите на плана на решение да отдръпват своето предложение за решение, съобщи Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “. Според него този план за решение е неконституционен и самичък по себе си той планува одобрение на някакво неофициално съглашение, което не е в пълномощията на Народното събрание. В самия текст на съглашението има точки, които са по-скоро декларативни и други, които са директна интервенция в работата и пълномощията на изпълнителната власт, счита Вигенин. Той разяснява, че Народното събрание не може да си разреши да стигне „ следващото дъно “ в своята активност, по тази причина дават тази опция вносителите да го изтеглят, да се даде отмора, в която да се формулира нов текст, който може да бъде под формата и на декларация, само че никога не и решение по този начин, както е планувано през днешния ден.

В дневния ред на изключителното съвещание през днешния ден е план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано през вчерашния ден. Вносители на проекторешението са народните представители Кирил Петков и Атанас Атанасов от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Няколко часа през вчерашния ден министър председателят Николай Денков, министри и депутати разговаряха в постройката на Народното събрание с представители на протестиращите миньори и енергетици. След срещата стана известно, че е било подписано съглашение от главните участници в полемиката.

По-рано през днешния ден Комисията по енергетика в Народното събрание одобри план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано на 3 октомври. 

Георги Свиленски уточни, че не вижда измежду вносителите представители на ГЕРБ-СДС. Той още веднъж настоя Кирил Петков да отдръпна този план на решение, който по думите му е " противоконституционен ". Свиленски напомни, че още в петък от " Българска социалистическа партия за България " са внесли план на решение  за  пролонгация внасянето на териториалните проекти.

Ние в петък внесохме план на решение, в понеделник внесохме нов план на решение, с който пазиме българската енергетика , сподели Свиленски и добави, че управлението на Народното събрание е положило неимоверни старания това проекторешение да не се гледа. Свиленски настоя планът на решение, импортиран от левицата да бъде включен в дневния ред за през днешния ден. Предложението му не бе възприето. Росен Желязков, ръководител на 49-ото Народно събрание изясни, че изключително съвещание е свикано с избран дневен ред.

Стоян Таслаков от " Възраждане " предложи днешното изключително съвещание да бъде излъчено от Българска национална телевизия 1 и БНР, само че пленарната зала го отхвърли. 

Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група " ИТН ", в процедура по метода на водене, се обърна към Росен Желязков с въпроса - в какъв брой часа нощес се е обадил Делян Пеевски, с цел да подреди да има изключително съвещание на Народното събрание. Това изключително съвещание беше свикано в 22:30 часа, разяснява депутатът и уточни, че " секретарката " на Пеевски е тук на първия ред и записва почтително, уточни Йорданов и посочи, че засяга " лицето Денков ". 

Позволете ми да оставя тези въпроси в границите на реториката, отговори Желязков. 

В пленарна зала е и министър-председателят Николай Денков. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР