Палатков лагер беше организиран пред Министерството на здравеопазването от националния

...
Палатков лагер беше организиран пред Министерството на здравеопазването от националния
Коментари Харесай

С палатки пред МЗ синдикат подготвя национален протест


Палатков лагер беше проведен пред Министерството на здравеопазването от националния профсъюз " Защита " , заяви БНР. Медиците стачкуват поради неизпълненото от началото на месеца за увеличение на заплатите в бранша . От синдиката обявиха, че на 12 май ще излязат на народен митинг.

От " Защита " настояха държавното управление да извърши поетите пред тях задължения да се покачат възнагражденията на работещите в областта на опазването на здравето.

Председателят на синдиката Красимир Митов упрекна премиера Петков в неистина, защото в новия бюджет на Спешната помощ не било залегнало никакво нарастване на работните заплати.
 Медиците заплашиха с народен митинг на 12 май
Медиците заплашиха с народен митинг на 12 май

Искат индексация върху заплатите си

Фелдшери и лекарски асистенти също стачкуваха пред здравните и лечебните заведения, в които работят, поради неналичието на опция за основаване на лична съсловна организация.

По информация на Българска национална телевизия фелдшерите от Спешна помощ в Русе са настояли за законова смяна, която да им разреши да учредят такава конструкция, която да работи за решаването на проблемите им и да пази правата им. Протестиращите желаят и почтено възнаграждение за труда си.

В Русенска област работят 60 фелдшери, множеството са над 50-годишна възраст и обслужват дребните обитаеми места, където няма доктор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР