Пакистанските сили за сигурност започнаха да арестуват и да депортират

...
Пакистанските сили за сигурност започнаха да арестуват и да депортират
Коментари Харесай

Започва акцията в Пакистан за изселване на нелегални мигранти

Пакистанските сили за сигурност започнаха да арестуват и да депортират десетки афганистанци, които живеят незаконно в страната, оповестява " Асошиейтед прес ". Днес изтече да изоставен непринудено.

Акцията е ориентирана против всички чужденци в страната, които нямат документи или са нерегистрирани и визира към 2 милиона афганистанци , които са в Пакистан без документи. Репресиите провокираха необятна рецензия от организациите на Организация на обединените нации, групите за отбрана на правата и ръководената от талибаните администрация в Афганистан.

Временният министър на вътрешните работи на Пакистан Сарфраз Бугти удостовери, че депортациите са почнали.  " Днес се сбогувахме с 64 афганистански жители, когато започнаха пътуването си назад вкъщи ", написа той в Twitter (X). " Това деяние е доказателство за решението на Пакистан да репатрира всички лица, пребиваващи в страната без подобаваща документи. "
 Как Пакистан възнамерява да експулсира над 1 милион афганистанци
Как Пакистан възнамерява да експулсира над 1 милион афганистанци

Пакистан разгласи крайния период в сряда на 3 октомври, давайки на повече от милион души към четири седмици да се реалокират.

Властите оповестиха, че инспекции през днешния ден са осъществени в пристанищния град Карачи, град Равалпинди и в разнообразни региони в югозападния Балучистан и северозападната провинция Хайбер Пахтунхва, които граничат с Афганистан.

Вчера х, с цел да се върнат у дома и да избегне арест и наложително депортиране. Според организациите на Организация на обединените нации в Пакистан има повече от 2 милиона афганистанци без документи, минимум 600 000 от които са избягали след

Хюман Райт Уоч упрекна във вторник Пакистан, че прибягва до " закани, малтретиране и задържане, с цел да принуди афганистанци, търсещи леговище без юридически статут ", да се върнат в Афганистан. Базираният в Ню Йорк асоциация прикани управляващите да отстранен крайния период и да работят с организацията на Организация на обединените нации за бежанците, с цел да записват тези без документи.
 Талибаните се възмутиха от опасността за експулсиране на афганистански мигранти от Пакистан
Талибаните се възмутиха от опасността за експулсиране на афганистански мигранти от Пакистан

Според талибаните проблемите със сигурността на Пакистан са вътрешни

В Афганистан Забихула Муджахид, основният представител на талибанското държавно управление, изрази угриженост по отношение на насилственото експулсиране на афганистанци, като посочи, че последните 45 години на войни и спорове в Афганистан са принудили милиони да мигрират. Афганистанските мигранти не са основали никакви проблеми в приемащите ги страни, добави той. Без да посочва Пакистан, той прикани приемните страни " да спрат насилственото депортиране на афганистански бежанци " и да практикуват " приемливост , учредена на ислямски и добросъседски обноски ". Муджахид разгласи още, че всички афганистанци, които са в заточение " заради политически опасения ", са добре пристигнали назад и че талибаните ще обезпечат " безвредна конюнктура в Афганистан " за всички.

Късно през вчерашния ден талибанска делегация пътува от столицата Кабул до източната провинция Нангархар, с цел да откри решения за връщането на афганистанците. Ахмад Банвари, заместител губернатор на провинция, разгласи пред локалните медии, че управляващите работят интензивно за основаването на краткотрайни лагери. Завърналите се афганистанци със фамилии, които нямат къде да отидат, могат да останат в лагерите един месец, до момента в който намерят място за живеене, добави той.

Отношенията сред Пакистан и водената от талибаните администрация на Афганистан се обтегнаха през последните две години заради, обособена въоръжена група, която е съдружник на афганистанските талибани.
 Пакистан завърши проекта за изгонване на незаконни имигранти от територията си
Пакистан завърши проекта за изгонване на незаконни имигранти от територията си

Наближава оповестеният от министъра на вътрешните работи краен период 1 ноември

Повече от 200 000 афганистанци са се завърнали вкъщи от началото на акцията, съгласно пакистански публични лица. Агенциите на Организация на обединените нации оповестиха за внезапно нарастване на афганистанците, напускащи Пакистан преди крайния период. Пакистан настоя, че депортациите ще бъдат осъществени по " поетапен и проведен " метод.

Афганистан минава през тежка филантропична рецесия,, на които талибаните след шести клас и да бъдат наемани на работа. Има и ограничавания за медиите, деятелите и организациите на гражданското общество.

Пакистан заяви, че депортациите ще бъдат осъществени " поетапно и проведено " , а арестуваните по време на акцията ще бъдат третирани добре. Във вторник обаче управляващите унищожиха няколко къщи на афганистанци в покрайнините на Исламабад , с цел да ги принудят да изоставен страната. Кампанията също разтревожи хиляди афганистанци в Пакистан, които следва да бъдат преместени в Съединените щати по специфична стратегия за бежанци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР