Пакетът Мобилност, който засяга българските превозвачи, вероятно ще бъде гласуван

...
Пакетът Мобилност, който засяга българските превозвачи, вероятно ще бъде гласуван
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Изпълнителната комисия в ГЕРБ ще обсъжда апартаментите

Пакетът " Мобилност ", който визира българските превозвачи, евентуално ще бъде гласуван идната седмица в пленарната зала на Европейския парламент. Това е съобщил на премиера Борисов ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Двамата разговаряха през днешния ден в Брюксел преди срещата на върха на европейските водачи, отдадена на Брекзит. Борисов и Таяни откриха в Европарламента пространство на името на Атанас Буров.

Следващата седмица Екологичен потенциал в понеделник ще реши дали точката за пакета " Мобилност " влиза в дневния ред. Ако това бъде утвърдено в сряда в пленарната зала ще бъде гласуван пакетът " Мобилност ". Премиерът Бойко Борисов разяснява, че е разговарял с Антонио Таяни, който му е съобщил за това точката да влезе в дневния ред още на този парламент са упорствали социалистите и либералите в Екологичен потенциал.

Ако идната сряда пакетът " Мобилност " бъде утвърден, стартират така наречен триалози - това са диалозите сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и държавите-членки. Тези триалози ще бъдат моделирани или водени от Румъния, която сега ръководи Европейски Съюз.

Борисов заяви, че София ще реализира контакти с Букурещ по тематиката. Ако тези триалози бъдат сполучливи, на последната сесия на Екологичен потенциал през април, пакетът " Мобилност " може дефинитивно да бъде гласуван и да влезе в действие. В сряда български превозвачи провеждат митинги в Страсбург, оповестиха български евродепутати.
 Борисов: Решението за пакет Борисов: Решението за пакет "Мобилност " би трябвало да се вземе от идващия Екологичен потенциал
Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни организираха среща преди присъединяване си в формалното разкриване на изложбено...
  Меркел: Можем да приемем отсрочване на Брекзит Меркел: Можем да приемем отсрочване на Брекзит
Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че европейските водачи биха одобрили тримесечно отсрочване на Брекзит, в случай че английският парламент одобри сделкат...
 © БГНЕС  Макрон: При нов негативен избор в Лондон, вървим към Брекзит без договорка Макрон: При нов негативен избор в Лондон, вървим към Брекзит без договорка
Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Обединеното кралство ще би трябвало да напусне Европейския съюз без съглашение, в случай че английските депутати отх...

Днес европейските водачи се събират, с цел да решат дали са склонни да дадат отсрочката, която Тереза Мей изиска от тях, т.е. излизането на Англия от Европейски Съюз да стане до 30 юни. Но Европейски Съюз не е податлив на тази дата, той е податлив да даде пролонгация на Тереза Мей, само че ще преди европейските избори. Както и министър председателят Борисов сподели, чака ни една доста дълга нощ.

Относно жилището на Цветан Цветанов, министър председателят Борисов сподели, че е печален. Темата ще се разисква и от Изпълнителната комисия в ГЕРБ. Там чакат първо прокуратурата да се произнесе със своята инспекция.
Бойко Борисов - министър-председател: Когато се забележим, ще повеждам диалог не на тематика дали е законно или не, допускам, че би трябвало да е законно. Не са деца, имат глави на раменете си. Просто ми е мъчително, че толкоз положителни неща направихме и цялата сила, цялата гнусота, която сега ни удря, е за нещо толкоз битово, толкоз обикновено.
Борисов сподели, че това, че другите партии в България са маскари, не значи, че и ГЕРБ би трябвало да бъдат такива и те ще вземат вярното решение по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР