П редседателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

...
П редседателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България
Коментари Харесай

КРИБ И Американския университет в България подписаха споразумение за сътрудничество

П редседателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и Президентът на Американския университет в България доктор Дейвид Еванс подписаха през днешния ден, 12 май 2021 година, Споразумение за съдействие сред КРИБ и АУБ.

„ Искам на първо място от името на Управителния съвет на КРИБ да изразя нашето голямо удовлетворение от реализирането на това съглашение, което ще даде незабравим старт на съдействието сред първия американски университет в Източна Европа от вида „ liberal arts” и най-голямата работодателска организация в България. Ние приветстваме обстоятелството, че ръководената от Вас академична институция към този момент тридесет годни утвърждава в България полезностите на свободния предприемачески дух и основава извънредно добре образовани и готови младежи, на които ние можем да разчитаме като управнически и експертни фрагменти в нашите компании. В КРИБ членуват доста американски и мултинационални компании, а също така сме последовател и на асоциацията на интернационалния бизнес в България, която беше основана от първите американски и задгранични огромни компании, стъпили у нас при започване на измененията. Използвам опцията да Ви поздравя с 30-годишния празник на Американския университет в България, който ще чествате през есента на тази година “, обърна се господин Домусчиев към Президента на АУБ доктор Дейвид Еванс.

От своя страна Президентът на Американския университет в България доктор Еванс посочи значимостта на това партньорство с най-голямата работодателска организация като акцентира смисъла на студентските стажове в огромни компании. „ Свързването на бизнеса и образованието като детайл от подготовката на нашите студенти е голям приоритет за нас, с цел да може тези прелестни младежи, които приключват АУБ, да останат да работят в България “, акцентира доктор Еванс. Той уточни, че пандемичната конюнктура наложи нови гъвкави модели както пред бизнеса, по този начин и пред просветителните институции.

Споразумението за партньорство, което беше подписано в централата на КРИБ в наличието на изпълнителния шеф на КРИБ Евгений Иванов и на оперативния шеф на АУБ Тодор Тодоров, планува редица взаимни действия и начинания, свързани с даване на стажантски стратегии на фирми-членове на КРИБ за студентите на Американския университет и образуване на кръгли маси с лектори – ръководители на огромни компании от КРИБ. Собственици и ръководители на някои от най-големите компании в България, членове на КРИБ, ще вземат участие най-пълноценно като лектори и като ментори, и като подготвеност да предложат работа на студентите на АУБ след дипломирането им.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама старци се оплакват един на различен: - Наборе, имам артрит, радикулит, склероза, Паркинсон, камъни в бъбреците, астма… - Е стига де, има ли нещо,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКой позволи коронавирусът да убие повече от 3,4 милиона душиИзключения ще се вършат само за дипломати и имигрантски визи по животозастрашаващи неотложни случаиЕто какво споделя един от свидетелитеРешението предстои на обжалване пред Върховния касационен съдКак живеят елементарните хора в Израел и ГазаУсилията за битка с ковид са довели до фрапантно усъвършенстване на санитарните условияНезависимо дали сте почитатели на турските филми и сериали, или по-скоро не, няма по какъв начин да се отхвърли, че няколко имена изпъкват със своята харизматичност, сексапил и талантКъде отвън Индия са най-вече инфектираните с този вариантПоследният епизод на престъпната поредност следва в петък от 22:00 ч. по NOVAКомпанията обаче отхвърля да се съобразиСлед хиляди отводи за изявленията в последните 40 години, Мехмед Али Агджа проговаря пред българския публицист Даниела ТренчеваДанните сочат, че във водната повърхнина на нашата планета се съдържат пет трилиона пластмасови частици, а 91% от пластмасата по света не се рециклираКакъв беше мотивът?„ Според мен би трябвало да спрем имиграцията за три до пет години “, сподели тойСпоред него ГЕРБ няма по какъв начин да се разпаднеЯнев: Ще работя честно, при съблюдаване на върховенството на закона и в полза на обществотоОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР