Отзоваването ми е реваншизъм, свързан с интересите, които съм засегна

...
Отзоваването ми е реваншизъм, свързан с интересите, които съм засегна
Коментари Харесай

Георгиев за отзоваването си: Тези, на които сме засегнали интересите, управляват държавата

„ Отзоваването ми е реваншизъм, обвързван с ползите, които съм засегна с предходната ми работа – и като прокурор, и като началник на КПКОНПИ “. Това разяснява пред bTV Пламен Георгиев, който беше отзован като консул на България във Валенсия.

Георгиев изясни, че към момента не е известен публично за това решение и е научил новината от медиите.

„ Очевидно, че част от тези хора, на които сме засегнали ползите, сега ръководят страната “, съобщи Пламен Георгиев, припомняйки, че като началник на антикорупционната комисия е запорирал парцели за над 2 милиарда лева

„ Това са хора, на които са запорирани имущества за милиони “, добави той.

Пред NOVA Георгиев отхвърли да е политическо предопределение на ГЕРБ. Смята обаче, че уволнението му е политически стимулирано.

„ Мисля, че е явно, че това не е политическо предопределение. Аз съм политическо уволняване, явно, тъй като виждате, че претекстовете за освобождението ми са политически. Никога не съм членувал в никоя партия, а това че съм бил назначен по времето на една ръководеща партия, в тази ситуация - ГЕРБ, не значи, че аз съм политическо предопределение. Това няма по какъв начин да бъде претекст за отзоваване, тъй като просто не е истина. Предполагам, че в този момент ще излязат някакви претекстове, с цел да видя на какво съображение ме освобождават ”, изяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР