Отстраненията лидер на каталунския автономен регион Карлес Пучдемон отправи остра

...
Отстраненията лидер на каталунския автономен регион Карлес Пучдемон отправи остра
Коментари Харесай

Пучдемон с остра критика към Европейския съюз

Отстраненията водач на каталунския самостоятелен район Карлес Пучдемон насочи остра рецензия към Европейския съюз и поддръжката му, по неговите думи, на „ държавния прелом “ на премиера Мариано Рахой.
С тези думи той се обърна към 183-ма кметове, пристигнали в Брюксел, с цел да поддържат някогашния водач и държавното управление му и да " изложат от позицията на общините си визията за обстановката в Каталуня " и да изобличат " юридическото и идеологическо гонене " на представителите на кабинета.
„ Ще приемете ли резултатите от каталунския референдум или ще продължите да помагате на Рахой в неговия държавен прелом? “, попита Пучдемон от Белгия, където се намира сега.
Той осъди " държавния прелом на Испания против един (легитимен) парламент, против един законно държавно управление, нарушил човешки права със арестувания и малтретиране ". " Не съществуваме с помощта на испанската Конституция. Съществуваме доста преди този момент. И имаме задълженето на поддържаме това завещание. "
По-рано през днешния ден той съобщи, че е избягал в Белгия, тъй като Испания приготвя „ вълна на подтисничество и принуждение “ против неговото сепаратистко придвижване.

La foto de familia final de Puigdemont con los alcaldes y las varas de mando” Llibertat “, gritan otra vez. pic.twitter.com/bOceBlb1Iu
— Juan Sanhermelando (@jsanhermelando) November 7, 2017
Политикът, чийто кабинет разгласи самостоятелност от Испания предишния месец и по-късно беше разхлабен от Мадрид, е в Белгия, изправен пред екстрадиция по обвинявания в протест.
„ Аз съм безусловно уверен, че испанската страна приготвя сурова вълна от репресии и принуждение, за които всички щяхме да бъдем виновни “, сподели той пред каталунското радио. Пучдемон съобщи също, че той и четирима някогашни министри съставляват " държавното управление в заточение " на Каталуния в Белгия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР