Отстъплението на Русия от Харков е разкрило множество слабости в

...
Отстъплението на Русия от Харков е разкрило множество слабости в
Коментари Харесай

Почти не ни останаха хора: Слабостите на руската армия са разкрити след отстъплението в Харков

Отстъплението на Русия от Харков е разкрило голям брой недостатъци в работата и състава на въоръжените сили на страната, настояват съветски ветерани и военни блогъри.

Докато държавните медии и политиците се пробват да омаловажат отстъплението на съветските сили от региона, военни кореспонденти, ветерани и авторитетни блогъри признават за многочислените провокации пред армията, написа съветската редакция на BBC. Блогове и канали в Telegram са цялостни с разкази за дефицит на съоръжение и мощ.

" Нямаш визия какъв брой съм изтощен от това да приветствам някого сутринта, а по-късно същия ден да би трябвало да разпознавам останките му ", написа един съветски офицер, служител като морски пехотинец в Украйна. " Точно през вчерашния ден две от моите снайперски групи бяха унищожени от танк. Трима мъже починаха на място, четвъртият се бори за живота си час и половина, а различен в сериозно положение беше откаран в болница. Почти не ни останаха хора, а държим фронтова линия, дълга десетки километри ".

В един от каналите на платформата, в който се споделят усещанията на бойци на терен в Украйна, се разказва по какъв начин даже разполагането на дребен дрон за наблюдаване би трябвало да бъде утвърдено от старши офицер или военачалник, което доста забавя разбирането на вражеските позиции.

В различен канал, за който се оповестява, че се ръководи от деец от съветските специфични сили, е оповестена фотография на съветски боец с нашивка на ръката, бродирана с думите: " Няма по-лош съперник от личния ти пълководец, който е... ", а изречението приключва с нецензурна дума.

Няма по какъв начин да се разбере къде и по кое време е снимана фотографията, само че тя е необятно споделяна както от ветерани, по този начин и от военнослужещи на терен, което допуска, че отразява публичното мнение измежду редовите военнослужещи в страната.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР