Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм

...
Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм
Коментари Харесай

Росен Желязков: Транспортната комисия на ЕП да приеме справедливо решение по досиетата от Пакета мобилност I

Оценката на влияние е причина Комисията по превоз и туризъм на Европейския парламент да одобри в съгласие и заслужено решение по трите досиета от Пакета за подвижност I, защото преди този момент тази опция беше пропусната. С тези думи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков се обърна към ръководителя на транспортната комисия в Европейския парламент Карима Дели. По думите му в този момент е моментът да се употребява спокойствието след европейските избори, с цел да се построи постоянна основа за бъдещия развой на договаряния и триалози по пакета.

Министърът уточни някои от проблематичните текстове за единомислещите страни членки. Първият сериозен миг е условието за постоянно връщане на транспортното средство, което значи, че лидерът ще бъде длъжен, срещу волята си, да прекарва спомагателни седмици в придвижване. Това ще усили празните курсове като по този метод ще се завишат равнищата на нездравословните излъчванията, което опонира на всички европейски политики, в региона на запазване на околната среда и климата, означи Росен Желязков. Връщането на транспортното средство не усъвършенства обществените права на лидера, безапелационен бе той.



Според министъра втората неприемлива рестриктивна мярка, за която Европа не е готова, е възбраната за превозване на седмичната отмора в кабината на транспортното средство. „ В Европейски Съюз не доближават към 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране - това е заключението от изследване, оповестено от Европейската комисия ", съобщи транспортният министър.

Като трети значителен недостатък в предлаганите политики Росен Желязков уточни неналичието на оценка на въздействието, при въвеждането на нов модел за интернационалния превоз. „ Това е дискриминация против транспортния модел на страните членки, чиито стопански системи не допускат предпочитано осъществяване на двустранни интервенции ", посочи министърът.

Той прикани членовете на новоизбрания Европейски парламент и на Комисията по превоз и туризъм да преразгледат досегашната позиция по Пакета за подвижност I, като одобряват реален метод, който да улесни междуинституционалните договаряния.

По време на срещата ръководителят на комисията Карима Дели препотвърди своето желание да предложи в края на септември дата за гласоподаване за предоставяне на мандат за провеждането на триалози.

Министър Росен Желязков срещна с резултатите от извършените диалози и българските представители в Европейския парламент. Срещата е част от координираните дейности за идния парламентарен сезон на Екологичен потенциал и за поддържане на единна позиция на България по досиетата в транспортната комисия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР