Отсъстващи цени и поднесена неясно информация за условията, при които

...
Отсъстващи цени и поднесена неясно информация за условията, при които
Коментари Харесай

Липса на цени и неясни послания при продажба на „стоки за ученика“

Отсъстващи цени и поднесена неразбираемо информация за изискванията, при които ще се продават на избрана цена " артикули за ученика ". Това са част от нарушаванията, с които се сблъскват и през този сезон родителите при наложителните преди началото на всяка образователна година покупки за своите деца.

Така да вземем за пример, огромна комерсиална верига предлага за продажба тетрадки, моливи и писалки, несесери, папки и други принадлежности за работа в клас с обръщение в алено " Сега... “, последвано от съответната цена. Кампанията е с дълготрайност близо месец, само че не е ясно какви ще бъдат цените на тези продукти, откакто тя завърши. Не е изключена опцията да са по-ниски и това обръщение да е било за привличане на клиенти в пика на покупките, а когато към този момент всичко е обезпечено, цените да бъдат свалени. Още повече, че тук няма изказване за понижение и не се показват наложителните следователно според Закона за отбрана на потребителите остаряла и нова цена, с цел да може клиентът да види каква отстъпка му се предлага в този обект.

Друго нарушаване е неналичието на цени за сложени в насипно положение в щендери чанти, несесери и други, което лишава потребителя от значима информация, която би трябвало да получат преди вземането на решението за покупка. За някои от тези продукти цените са оповестени на други щандове, на които въпросните артикули също могат да бъдат открити. Това обаче не освобождава търговеца от законовото обвързване да уточни цената върху стоката, върху нейната опаковка или в непосредствена непосредственост.

От Ние, потребителите припомнят, че за дребни продукти като острилки, пергели, гуми, писалки и други също би трябвало да се уточни цената, като тя може да е върху съд, в който са сложени всяка от тези артикули и да е упоменато, че важи за брой от съответния тип.

За да се възползват от най-изгодните оферти и да не стават жертва на друг вид нелоялни практики с послания от вида „ единствено в този момент “, единствено тук “ и прочие, предлагаме на родителите преди да закупят нужните за децата им артикули за учебно заведение, да прегледат офертите в интернет. Това ще им спести време и ще им даде визия за диапазоните, в които се движат цените на интересуващите ги продукти.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР