Отпускат 1,8 милиона лева за многопрофилната болница за активно лечение

...
Отпускат 1,8 милиона лева за многопрофилната болница за активно лечение
Коментари Харесай

Отпускат 1,8 млн. лева за болницата в Гоце Делчев

Отпускат 1,8 милиона лв. за многопрофилната болница за интензивно лекуване " Иван Скендеров " в Гоце Делчев.

Средствата са предопределени за пазаруването на нова здравна инсталация за лечебното заведение, както и за ремонт на пространствата, в които оборудването ще бъде конфигурирано.

При министър председателят Бойко Борисов увери, че държавното управление ще обезпечи нужното финансиране за значимата инсталация и предложи на кмета на града Владимир Москов да изследва опциите за разширение на болничното заведение и модернизирането й.

На днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят изясни, че средствата са за пазаруването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, дигитален мамограф, както и за ремонт на пространствата, където те ще бъдат конфигурирани.
 Борисов сподели отвореното Банско на здравния министър Обновена
Борисов сподели отвореното Банско на здравния министър

Премиерът е горделив, че българските планински курорти са отворени

От своя страна кметът на града съобщи, че по този метод се взема решение значим проблем за целия регион, защото болничното заведение обслужва 70 000 души . По негови думи техниката, с която лечебното заведение разполага сега, е от над 40 години.

" Партньорството ни в дейностите е в името на хората. Най-близката болница, където има сходна инсталация, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и региона да са спокойни ", посочи министър председателят.

Управителят на болничното заведение доктор Петър Филибев също изрази признателност за бързата реакция на държавното управление за обезпечаването на средствата за новата инсталация. Той уточни, че образната диагностика напълно ще бъде сменена, с което ще се усъвършенства качеството на предлаганата услуга.

На съвещанието Борисов разгласи и че се отпускат също 600 000 за ремонт на централната улица " Климент Охридски " в град Хаджидимово поради наводненията и преваляванията там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР