Отново ниска избирателна активност се регистрира на втория тур на

...
Отново ниска избирателна активност се регистрира на втория тур на
Коментари Харесай

Балотажът за кмет в Благоевград: Отново ниска избирателна активност

Отново ниска изборна интензивност се записва на втория тур на кметските избори в Благоевград. До 17:30 ч. бяха дали своят вот към 20% от хората с право на глас или 13 000 души.

Има единствено едно подадено недоволство от секцията в село Рилци, където членовете на СИК се обиждали по партийна линия.

Денят стартира с двама успали се членове на комисии и ниска изборна интензивност. В село Церово едвам 40 души от близо 600 направиха своя избор до обяд. Искат вода и асфалтирани улици.

„ Надявам се този път изборният развой да мине съвършено и по-голяма броя на гласоподавателите “, споделя Райчо Тачов, ръководител на СИК- село Церово.

„ Всичките членове сега са на работа и скучаят в изборните пространства, защото от секции с по 500 и 600 гласоподаватели има по 16 дали своят вот към 10:30 ч. “, разяснява Мартин Бусаров, ръководител на ОИК- Благоевград.

И в ромската махала е умерено.

„ Слабата изборна интензивност си я изяснявам с това, че може би хората, тъй като не са осведомени с машинното гласоподаване, тормозят се или може би не са удовлетворени от претендентите за кмет на града “, споделя Денис Драганов, ръководител на СИК.

До частичните локални избори за кмет в Благоевград се стигна, откакто Върховен административен съд в профил сегашния градоначалник, защото не беше заличил една от компаниите си в период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР