Отново е 22 септември - дата с особен исторически заряд,

...
Отново е 22 септември - дата с особен исторически заряд,
Коментари Харесай

Димитър Шивиков: Елитът ни е зависим, щом казва „онези от Брюксел“ или ”началниците“

Отново е 22 септември - дата с необикновен исторически заряд, начало на политическата ни автономия и самостоятелност. Аз съм уверен, че в днешния световен, непредвидим и бързо изменящ се свят никой трезво мислещ българин не си прави илюзиите, че България може да бъде изцяло самостоятелна. Фактът, че през днешния ден България е пълноправен член на НАТО и Европейския съюз е доказателство за това.
Самото участие значи, че ние непринудено сме делегирали част от държавния суверенитет, само че тук е смисълът и разковничето на споделения суверенитет. За мое страдание и позволявам, че за жалост на доста мои сънародници разбирането и в държанието на нашите политици се усеща една осъзната българска непълноценност измежду нашите партнъори от съюзите, в които членуваме.

Като доказателство бих загатнал думи, казани от политиците ни като: „ тези от Брюксел “ или ‚началниците “. Всичко това демонстрира по безапелационен метод, че България и българският народ в лицето на „ водачите “ ни продължаваме да бъдем подвластни от другите страни т.е. решенията за нас се вземат без нас и надалеч от нас. В този смисъл моята фантазия е елитът ни да предлага и да взема самостоятелни решения за ориста на Отечеството ни точно тук в България. Историята обективно показва, че преди 112 години е било тежко и мъчно на тогавашните политици да се опълчат на Великите сили, само че очевидно те са имали гръбнак и са устискали на натиска на ползите на Великите сили като са оповестили Независимостта на княжеството и по този метод правейки релация с днешното време са споделили едно изрично " не " на непознатите домогвания, които постоянно са в наш ущърб, до момента в който днешните ни управници прекомерно постоянно споделят " да ".

Лидерите ни от това време са били държавници с темперамент и строители на България тъй като са се уповавали на народа. Един от тях е бил военачалник Стефан Паприков, който със своята увереност и възприятие на национална отговорност е затвърдил решението за оповестяването на Независимостта измежду колебаещите се. Славна е нашата история, непресъхващ извор на силата на българския дух и голяма заслуга за това имат българските военни, тъй като с помощта на младата армия и нейните командири по най-категоричен метод бяха предпазени двата напълно независими акта на Съединението и Независимостта. Нашите военни водачи след привършване на дейната работа се потвърждават и като национално виновни политически дейци, образци безброй.

И през днешния ден 112 години от оня незабравим ден, изпълнен с вяра и убеденост в бъдещето на Родината в нейната самостоятелност и разцвет, сме още веднъж пред алтернатива дали да следваме образеца на нашите предшественици или да продължаваме да бъдем прислужници на непознати господари. Първата крачка към връщането на националното ни самочувствие е да се съберем през днешния ден на площад " НЕЗАВИСИМОСТ " и да заявим изрично, че желаеме и че ще получим ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и националното заседание. Уважаеми другари, да бъдем дейни, виновни и уверени в смяната. Тя ще пристигна в случай че същински я желаеме. Нека бъдем самостоятелни в правото си да дефинираме нашето и на децата ни бъдеще. Честит празник! Да живее самостоятелна България и Бог да ни закриля!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР