Отново е 14 февруари, отново е Денят на влюбените и

...
Отново е 14 февруари, отново е Денят на влюбените и
Коментари Харесай

Свети Валентин по различен сценарий - необичайните традиции по света

Отново е 14 февруари, още веднъж е Денят на влюбените и сърцата, мечетата и алените рози са на всички места. Докато някои чакат с неспокойствие Свети Валентин, с цел да направят романтична изненада на половинката си, други не приемат цялата тази комерсиализация и са безапелационни, че не се нуждаем от съответен мотив, с цел да създадем обичания си човек благополучен.
 Маникюрът за Свети Валентин - в розово и алено, и с доста сърца
Маникюрът за Свети Валентин - в розово и алено, и с доста сърца

Осем хрумвания по какъв начин да го реализираме

Ако по нашите географски ширини днешният ден се свързва най-вече с вино, роматична вечеря на свещи, шоколад, ягоди, букети и балони, то в някои други елементи по света си имат по-различни и забавни обичаи, които се съблюдават на 14 февруари. Ето и някои от тях.

Япония

Приели сме, че подаръците с по-скоро сантиментално значение не са толкоз за практичните мъже. Но пък в Япония например мощният пол е този, който е привикнал да получава шоколадови изкушения от половинките си. Тази традицията се практикува още от 50-те години на миналия век и е наложена от локален производител на шоколад. Предлагат се както любовни, по този начин и " другарски " шоколади.
 Снимка 653284

Филипини

В тази страна обичайно се отбелязва с всеобщи бракове. Церемоните се провеждат от локалните управляващи и в тях взимат присъединяване всички, които желаят да се врекат във честност и не държат това да се случи на дребна, интимна гала. Защото на този вид събития от време на време се събират до 1500 двойки.

Така с помощта на държавното управление доста двойки в страната имат още един мотив за празнуване на 14 февруари - годишнина от сватбата.

Латинска Америка

Тук 14 февруари се приема не само за празник на любовта, само че и на другарството. В Ел Салвадор да вземем за пример другарски компании си разменят подаръци помежду си, без да се знае кой е подателят. През 80-те години и във Финландия и Естония фокусът на празника се измества върху другарството и платоничната обич. И до през днешния ден на деня по заведенията за хранене има повече приятелски компании и двойки, в сравнение с влюбени.
 Снимка 518244

Съединени американски щати

Букетите са обичайно средство, с което мъжете засвидетелстват любовта си към своите дами. Ако през днешния ден най-подаряваните цветя са алените рози, то преди епохи в Америка не е било по този начин. През XIX век да вземем за пример розите са били най-редкият избор, а цветята са се избирали по отношение на скритото обръщение и символика, които носят. И концепцията е била не просто да подариш букет, а да кажеш нещо значимо на този, който го получава.

Букет от кокичета да вземем за пример символизира вяра, а от акация - загадка обич. Да подариш на някого от тези цветя е значело, че имаш усеща към него и се надяват те да са взаимни. Но по това време подаряването на букети е било по-скоро изключение, тъй като много малко хора са имали достъп до свежи цветя през зимата.

И до през днешния ден пък в някои елементи на страната е останала жива традицията да се кръщават хлебарки на някой, който ти е разрушил сърцето да вземем за пример. Няколко зоопарка оферират сходна услуга против алегорична такса като метод да се освободиш от насъбраната тъга точно в този ден, в който всички честват любовта. В подмяна получаваме и документ, с който може да уведомим въпросния човек какви сме ги свършили, написа Daily Mail.
 Снимка 518255

 Свети Валентин и какво да вършим, в случай че сме сами
Какво да вършим на Свети Валентин, в случай че сме сингъл

Може и да се окаже добра концепция

Германия

Ако считаме, че мечето е животното, олицетворяващо Свети Валентин, то в тази страна не е тъкмо по този начин. Тук традицията е да се подаряват прасенца и джинджифилови меденки под формата на сърце. Това не е особена изненада, тъй като в Германия прасето е знак на шанса. А след Втората международна война, когато празникът започва да се отбелязва и тук, немците вземат решение, че желаят да са по-различни от останалите. Е, съумяват.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР