Отношенията между Русия и Великобритания са на най-ниското си ниво

...
Отношенията между Русия и Великобритания са на най-ниското си ниво
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията между Русия и Великобритания са в ниската си точка

Отношенията сред Русия и Англия са на най-ниското си равнище от доста години насам, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на диалозите в Москва с английския външен министър Елизабет Тръс.

„ От кабинета на Борис Джонсън оповестиха, че Вие и вашия сътрудник министърът на защитата ще отпътувате за Русия за възстановяване на връзките. Ако това в действителност е задачата на нашите английски сътрудници, ние, несъмнено, ще отговорим с реципрочност, защото не може да ни удовлетворяват връзки, които се намират евентуално на най-ниското си равнище от доста години насам “, сподели Лавров.

Той изрази вяра, че Москва и Лондон ще могат да възстановят механизма на двустранното си съдействие и междуведомствените контакти, които са съкратени не по самодейност на Русия.

БГНЕС напомня, че английският външен министър е на двудневно посещаване в Москва.

В началото на диалозите Лавров означи, че връзката сред два международноправни субекта би трябвало да има добавена стойност и за двете страни, с цел да има позитивни резултати.

„ Когато се употребява подобен метод, той незабавно дава позитивен резултат и образец за това е продължаващото увеличение на нашето търговско-икономическо и капиталово съдействие, разширението на културните и филантропичните връзки “, сподели още Лавров. „ Надявам се, че, следвайки тези образци, ние ще можем да установим обикновено съдействие и в други области на нашите връзки, ще можем да възстановим механизма на двустранното съдействие, многочислените междуведомствени връзки, които бяха прекратени от дълго време и не по наша самодейност. “

Лавров съобщи, че е подготвен да разиска с Тръс въпросите, свързани с реализирането на съветските оферти по отношение на гаранциите по сигурността.

„ Разбира се, нашите страни, като непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съдружници във Втората международна война, довела до образуване на актуалната архитектура за сигурност, носят специфична отговорност за ограничение на отрицателните трендове в интернационалните връзки, влизайки във взаимно оправдателен разговор в търсене на решения, които да подсигуряват ползите на всички страни без изключение. Това е изключително настоящо в този момент за евроатлантическия район “, акцентира Лавров. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР