Около две седмици преди европейските избори водещият кандидат на германската

...
Около две седмици преди европейските избори водещият кандидат на германската
Коментари Харесай

Водещият кандидат за евроизборите на Алтернатива за Германия се оттегли

Около две седмици преди европейските избори водещият претендент на немската радикална партия „ Алтернатива за Германия “ Максимилиан Кра разгласи, че приключва акцията си и няма да се явява на обществени събития. Едновременно с това той подава оставка като един от водачите на партията.

В обществената мрежа X Кра съобщи, че в този момент е значимо „ Алтернатива за Германия “ да резервира единството си. Това идва на фона на известията от Франция, че дясната националистическа партия Национален общ брой (RN), ръководена от Марин Льо Пен, към този момент не желае да работи дружно с германците в парламентарна група в Европейския парламент в бъдеще поради спорните изявления на Кра.

Става дума за скандално изявление на Кра в италианския вестник La Repubblica, оповестено през уикенда. В него той твърди, че не всички членове на SS са били нарушители. Нацистката SS е охранявала и администрирала нацистките концентрационни лагери, наред с други неща, и значително е виновна за военните закононарушения на Третия Райх. Тя е оповестена за незаконна организация по време на Нюрнбергския развой след края на Втората международна война.

От известно време сред „ Алтернатива за Германия “ и партията на Льо Пен съществуват различия. След разкритията на медийния център " Коректив " за среща на десни екстремисти в Потсдам през януари, на която е обсъждана реемиграцията на всички немски жители с задграничен генезис, Льо Пен остро подлага на критика германскит еси сътрудници и се отдръпна от тях.

Според управлението на партията номер две в европейската листа, Петр Бистрон, също няма да се явява повече заради следствия на прокуратурата в съмнения в шпионаж за Русия. Кра също е подозиран, че е имал нерегламентирани контакти с съветските секрети служби.

По закон Кра няма право да отдръпна кандидатурата си за европейските избори, само че би могъл да се откаже от мандата си, в случай че завоюва подобен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР