Отмяната на еднополовите браковете в Бермуда може да се окаже

...
Отмяната на еднополовите браковете в Бермуда може да се окаже
Коментари Харесай

Бермудите отмениха разрешените гей бракове

Отмяната на еднополовите браковете в Бермуда може да се окаже инфектиран образец, притесняват се бранители на гей правата. Британската задморска територия, стана първата страна в света, отказала се от решението да узакони еднополовите бракове.

Радостта на ЛГБТ общността в Бермуда от узаконяването на еднополовите бракове продължи едвам девет месеца. Процъфтяващата островна страна, фамозна с ниските си налози и райските си плажове, стана първата в света страна, която анулира закона си, допускащ еднополови бракове.

Решението беше изненада за мнозина от близо 70 000 й поданици. Правителството съобщи, че гей двойките, които към този момент са минали под венчилото, ще запазят статута си.

От месец май предходната година до момента в Бермуда или на круизни кораби, регистрирани на нейна територия, са подписани десетина еднополови бракове. Не е ясно обаче какъв брой брачни церемонии е трябвало да бъдат анулирани.

Вътрешният министър Уолтън Браун съобщи, че законът, подписан от губернатора Джон Ранкин, търси баланс сред съперниците на еднополовите бракове в социално-консервативната страна и решенията на Европейския съд , които пазят гей двойките в презокеанската територия.

„ Законът реализира обективен баланс сред две непримирими между тях сега групи в Бермуда, като още веднъж постановява, че бракът е сред мъж и жена, само че в това време признава и пази правата на гей двойките. “
 г Thinkstock/Getty Images
Новият закон утвърждава брака само като съюз сред мъж и жена. Правата на еднополовите двойки ще бъдат предпазени, само че те ще имат право единствено на импровизирано общуване.

Браун посочи, че ЛГБТ туристите са все по този начин добре пристигнали в Бермуда . Вече има анулация на резервации обаче. При това, някои от отказалите се да посетят кораловите острови са го оповестили посредством писма до редакцията на локалния вестник. В обществените медии пък има апели за туристически протест на екзотичната дестинация.

Бермудският юрист Марк Петингил , която завоюва случай за брачно тъждество във Върховния съд предходната година, е подхванал дейности по оборване на новия закон. Той прави историческа прилика с именитата Роза Паркс, борила се за правата на чернокожите в Съединени американски щати, която става известна с отхвърли си да освободи място в рейса за бял мъж.

„ Това е като да кажеш на Роза Паркс, че може да седне където желае в рейса, а по-късно да й кажеш, че не може да употребява първите два реда седалки. “

ЛГБТ актвисти порицаха ролята на църквата. Дизайнерката Рене Хил споделя, че по време на заупокойна работа за неин браточед, намерила за редно да изтъкне, че е живял намерено като гей, само че пасторът е прекъснал, като призовал присъстващите да се моят за греховете на умрелия.

Лесбийката Линда Минцер , която е служител на реда, споделя от своя страна, че фамилията и църквата са били против нея поради сексуалността й и даже е била наречена „ дявол “ от един архиепископ, тъй като е носела папионка по време на литургия.
 Германският парламент позволи еднополовите бракове Thinkstock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР