Отличителни аксесоари за кралица Елизабет II бяха нейната шапка и

...
Отличителни аксесоари за кралица Елизабет II бяха нейната шапка и
Коментари Харесай

Елизабет II използвала чантичката си, за да изпраща сигнали към служителите си

Отличителни аксесоари за кралица Елизабет II бяха нейната шапка и дребната ѝ черна чанта. Според изследване на в. " Телеграф " монархът е употребила своята чанта, с цел да изпраща секрети сигнали на чиновниците си. Тя имала кодове, с които поданиците й могат да схванат по кое време желае да завърши диалог, среща или даже цяло събитие.

При официална вечеря, която кралицата желала да приключи до 5 минути, тя поставяла чантичката си върху масата. Ако обаче чантичката била сложена на пода, това означавало, че Нейно Величество иска да бъде “спасена незабавно " от диалога, в който взе участие. 

Съдържанието на чантичката на монарха се пази в строга загадка. В публикацията обаче се показват няколко предмета, които, съгласно източници, кралицата постоянно носела със себе си.

Повечето движимости - като авариен чорапогащник, безвредни игли и конец, обаче били носени от нейните придворни дами. 

Според кралски биограф предметите, които Елизабет II винаги имала в чантата си били огледало и червило.

Противно на етикета, който дамите би трябвало да съблюдават, кралицата е забелязвана няколко пъти да слага червилото си, до момента в който е към момента на масата за обяд или вечеря - нещо, което се смята за жест на пренебрежение. 

В дребната си чанта тя побира още очила за четене, ментови бонбони, химикалка и сгъната банкнота от 5 или 10 паунда за дарения, добавя Сали Бедел Смит, създател на книгата “Кралица Елизабет: Жената на трона ".

Журналистът Пени Джунър пък твърди, че кралицата носела със себе си и мобилен телефон. “Тя имаше мобилен телефон, по който говореше с внуците си ", споделя Джунър пред “Телеграф ". 

Според автора на “Какво има в чантата на кралицата? И други кралски секрети " - Фил Дампиер, Елизабет II носeла още фамилни фотоси и джунджурии от нейните внуци. 

Това, което отличавало кралицата от нейните жители обаче било обстоятелството, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР