Отлаганият две години ХХIХ Международен фестивал на маскарадните игри Сурва

...
Отлаганият две години ХХIХ Международен фестивал на маскарадните игри Сурва
Коментари Харесай

Фестивалът Сурва се завръща в Перник след двугодишно прекъсване

Отлаганият две години ХХIХ Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва " ще се организира през януари следващата година, оповестиха от община Перник.

Сурвакари, кукери, джамалари и бабугери ще дефилират в миньорския град, само че по необикновен за досегашните издания на най-големия маскараден фестивал метод.

Фестивалът ще се организира от 13 до 30 януари 2022-а. Тържествата ще стартират с националния празник Сурова в нощта на 13 против 14 януари. Обичаят е част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО. Гвоздеят на програмата - дефилетата ще бъдат разграничени в три уикенда през януари (15-16 януари, 22-23 януари, 29-30 януари). Мярката се подхваща, с цел да няма скупчване на хора.

В центъра на проявата ще бъде обособена естрада за публиката. На нея ще се позволяват само жители със зелен документ, или негативен тест за ковид. Подобни са условията и към участниците в маскарада. На разположение в периметъра на дефилетата ще бъдат и пунктове за бързи антигенни проби.

През всички делнични дни ще бъдат проведени съпътстващи изяви. Към момента община Перник е изпратила писма до маскарадни групи от цялата страна, в които са посочени условията за присъединяване в изискванията на епидемиологична конюнктура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР