Откраднаха ценни картини от столичен апартамент. Сред тях са оригиналните

...
Откраднаха ценни картини от столичен апартамент. Сред тях са оригиналните
Коментари Харесай

Откраднаха ценни картини от столичен апартамент

Откраднаха скъпи картини от столичен апартамент. Сред тях са истинските творби на огромни български художници като Лика Янко, Живка Пейчева и Ганчо Карабаджаков. Произведенията на изкуството са отмъкнати от жилище на първия етаж. „ Кражбата е открита на 4-ти февруари. За последно на 1-ви февруари е имало човек в помещението. Откраднати са 12 картина, едно копие на Ван Гог, три картини на Живка Пейчева, една на Ганчо Карабаджаков. 

Апартаментът е ненаселен през последните шест месеца, защото в него се е правил ремонт. „ Картините са свалени от рамките, без да са изрязани. Може би са навити и поставени в цилиндри, с цел да могат да бъдат изнесени. По-голямата част от картините са подарък от създателите, други са закупени “, разяснява пред Никола Николов. Галерисът и търговец на картини Лаврен Петров изясни, че цената на такива картини е висока, в случай че те са официално продавани в изложба. „ Според мен, сред 60-80 000 лева Но когато те са крадени и когато с помощта на вас, това го научват всички, те към този момент нямат такава стойност. Крадени картини се продават доста мъчно “, добави той.

По думите му Лика Янко е освен една от най-известните български художнички, тя е извънредно търсена на пазара през последните 10 г. От Министерство на вътрешните работи оповестиха за, че по случая се води досъдебно произвеждане. Продължават разпитите на очевидци. Ще бъде подаден сигнал и към прокуратурата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР