Откакто миналото лято изтекоха първите кадри на предстоящия филм за

...
Откакто миналото лято изтекоха първите кадри на предстоящия филм за
Коментари Харесай

Идва ли краят на Barbiecore и ще оцелее ли розовото през лятото?

Откакто предишното лято изтекоха първите фрагменти на идния филм за Барби, интернет е цялостен с всевъзможни розови неща. Първата еуфория беше провокирана от фотоси на звездите Марго Роби и Райън Гослинг, които играят Барби и Кен. За общата розова превъзбуда способства и кадър на режисьорката Грета Геруиг, облечена в розов гащеризон. Измина съвсем година, откогато всичко обвързвано с стилната наклонност Barbiecore бележи напредък. Едноименният хаштаг в TikTok към сегашния миг бележи 366,7 милиона гледания.

Остава повече от месец до премиерата на кино лентата " Барби " в кината. И въпреки всичко Barbiecore реализира изненадващо дългоденствие. Във времето на непрекъснато появяващите се придвижвания и на бързооборотните фешън трендове в обществените мрежи, Barbiecore продължава да стои непоклатимо на върха си.

Вече се досещате, че Barbiecore обгръща всичко розово и даже кичозно, с което бихте могли да си визиите куклата.

Какво стои зад триумфа на розовата доминация?



Екранът става розов
Неотдавнашните ревюта на Versace, взаимно с поп певицата, и Chanel в Кан и Лос Анджелис бяха Barbiecore;Тенденциите за хубост като леденорусата коса на Джесика Частейн на са Barbiecore;Valentino стартира акция Pink и боядиса социална къща на плаж в Цинхуандао, Китай в розово взаимно с Pantone.
Като стана дума за Pantone познайте кой е цветът на 2023 година Нарича се Viva Magenta, може да мине и за мрачно розово или просто характерен Barbiecore цвят.

 Valentino, Pink акция, barbiecore

Дори трендовете в интериорния дизайн се базират на придвижването като стартират самоуверено розови стени и аксесоари. Между другото, приказва се, че дизайнерите на кино лентата " Барби " са съдействали за световния дефицит на розова багра.

Но необятната гама от етикети, обхващащи Barbiecore, не е единствено резултат от марките и дизайнерите, които скачат върху модерния термин. По-скоро става въпрос за основната прелест на куклата Барби.

Докато съвременни трендове като или blokecore постоянно оферират стеснен, елементарно различим набор от насоки за жанр, Barbiecore е отворено поле за игра. За доста хора тихият разкош е ограничителен и отегчителен. Колкото до blokecore, или ladcore, тази наклонност обгръща английската футболна просвета, т.е. задоволително ви е да носите ретро фланелка на някой тим от 80-те или 90-те, с цел да сте в blokecore жанр.

 стилната наклонност Barbiecore, Versace Дуа Липа

Както демонстрира скорошната фотосесия на Роби за Vogue, снимана в духа на кино лентата, Барби може да обхване съвсем всяка ера и жанр - от костюми с пола от 80-те години до астронавт от галактическата епоха. Няма една единствена Барби. Тя може да бъде всичко за всеки.

Приобщаваща визия

Въпреки изменящия се имидж, през по-голямата част от историята Барби постоянно е била руса, слаба и бяла. Макар във кино лентата да взе участие русата Марго Роби като централна Барби, визията на Геруиг трансформира куклата в платно, в което съвсем всеки може да се види.

Филмът разполага с актьорски състав от разнообразни етноси и видове тяло - Иса Рей от сериала " Insecure ", Никола Коуглан от " Bridgerton ", Нкути Гатва от " Sex Education " и други.

Маркетинговият екип на Барби интелигентно откликна на желанията на публиката да се преживее като куклата, като пусна като част от промоционалните действия около кино лентата. Шаблоните разрешават на почитателите освен да видят себе си като Барби или Кен, само че също и многочислени фигури от поп културата като Кендъл Рой от и в разгара на делото за ски конфликта.

 Кендъл Рой от Succession и Гуинет Полтроу в разгара на делото със ски конфликта, barbiecore, Барби

Barbiecore обаче не е шлагер на всички места. В китайските обществени медии терминът не се е наложил за разлика от Америка и Европа. Яркият розов колорит се възприема като каращ кожата да наподобява по-тъмно, минус в културата, където светлата кожа към момента е блян, показва изданието Jing Daily.

Женска мощ

Едно нещо в никакъв случай не се трансформира: Барби е въплъщение на хипер-женственост.

Днес, когато джендър-флуидността също се бори да стане мейнстрийм тренд, ултра-женствеността на Барби може да наподобява като ограничителен ретро стандарт. Вместо това обаче, за доста модерни консуматори, куклата символизира опцията да се отпразнува женствеността и да се показва фактът, че момичешката хармония е съвместима с интелекта и силата.

„ Това прекатурва визиите с главата надолу. Този тип пресилено величие да си жена дава мощ. Това е ужасно в този миг, в който в значително елементи на света съществени права на дамите са отнети “, разяснява стилистката Ерин Уолш.

 Грета Геруиг
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР