Откакто е начело, населението се е увеличило с 40%, а

...
Откакто е начело, населението се е увеличило с 40%, а
Коментари Харесай

Каубоят от Тексас пали война в САЩ, но превърна щата в осмата икономика в света

Откакто е отпред, популацията се е нараснало с 40%, а 29 млн. тексасци основават свръхестествен БВП от 2,4 трилиона $

Губернаторът на Тексас Грег Абът е на път да възпламени същинска революция в Съединени американски щати поради желанието си да върне времената на Дивия запад и той като каубой със своята армия да пази границата от мигранти. Разбира се, президентската акция е в ход и оттук насетне можем да сме очевидци на всевъзможни епични етюди в името на спечелването й.

Абът е роден да ръководи, само че несъмнено е чудак. Обявен за " Най-добрия губернатор " на нацията през 2020 година, той като героите от " Великолепната седморка " с неукротима сила преследва задачите си до дупка - хъсът му е подобен, че съперниците му рано или късно подвигат ръце и се отхвърлят. Роден тъкмо до военновъздушната база, Абът от дребен е привикнал на рискова шумотевица и да е измежду военни. Казва, че по този начин е кален, че не може да се огъне пред никакви компликации. Завършва право и един ден, до момента в който амбициозният юноша прави джогинга си, животът му се прекатурва безусловно с главата надолу. Започва неочаквана стихия и дъбово дърво се стоварва върху него. Абът е смачкан и остава неподвижен до през днешния ден, заставен е да се придвижва с инвалидна количка, написа " 24 часа ".

По-късно споделя, че християнската му религия го е избавила, с цел да издържи продължителното възобновяване: " Животът ни не се дефинира от провокациите, а от това по какъв начин реагираме на тях ". Години по-късно той ще заключи, че случаят е счупил гръбнака му, само че не и духа му.

Въпреки че му се е паднала кошмарна " къса съчка ", той напористо продължава да учи, намирайки си работа като правист. През 1996 година 39-годишният мъж попада в полезрението на тогавашния губернатор Джордж Уокър Буш и той персонално го назначава за арбитър във Върховния съд на Тексас.

Когато постът основен прокурор на щата се овакантява, амбициозният Абът, без въобще да се колебае, се кандидатира, побеждавайки съперника си от Демократическата партия с 57 против 41%. Малко по-късно настойникът му Буш печели президентските избори през 2001 година, оставяйки прокуратурата на Абът, който за всеобщо удивление се трансформира в един от основните прокурори, задържали се най-дълго на ветровития пост.

Натрупал стабилен опит като магистрат, през 2014 година той с лекост става губернатор на Тексас. Но преди да пристъпи прага на " Капитолия " в щата, подрежда начело

да бъде подложен монумент с изписаните 10 Божии заповеди

Едва навършил 52 години, " кипящият от сила вулкан " Абът се трансформира в огромния призрачен сън за демократа Барак Обама. Напереният тексасец недоволства от федералните политики и съди администрацията рекордните 31 пъти. По целия конспект: държи да се облекчи депортирането на мигранти; нападна противоречивата здравна реформа; упорства да се орежат правата на транссексуалните и опцията да подписват бракове; съперник е на таксите за въглеродни излъчвания и заселването на бежанци.

Макар делата му не всеки път да реализират стремежи от тексаския " каубой " резултат, те основават безкрайни главоболия на Обама, тъй като политиките му безусловно са блокирани от опърничавия губернатор.

Когато го питат за какво е срещу еднополовите бракове, Абът незабавно дава отговор, че е римокатолик и не може да търпи съюз, който не основава поколение. По същия метод Абът беснее, когато някой опита да наложи на щата такси за въглеродни излъчвания.

Тогава той с нетърпящ несъгласие звук стартира да споделя по какъв начин климатът на Земята се е променял от ледникови столетия към стопляне и че този кръговрат е неминуем.

Наред с това през 2015 година Абът попада в епицентъра на една спираща дъха интрига. Тогава на територията на щата започва военното обучение Jade Helm 15, което цели хората да свикнат с военни маневри и в случай че в миналото се наложи, да ги одобряват по-спокойно.

Около положителното желание обаче се завихрят такива тайни теории, каквито няма да хрумнат и на най-хубавите фантасти. Според някои това било подготовка за военно навлизане, други настояват, че към Земята се е насочил метеорит или комета и планетата освен би трябвало да се отбранява, а и всичко да мине под контрола на военните в деня след злополуката. На фона на този бляскав " коктейл " от футуристични фантасмагории Абът се появява и доста съществено декларира, че тексаската държавна армия ще следи изкъсо Jade Helm 15. Манипулаторите и конспираторите единствено това и чакат - " значи в действителност в тази работа има нещо гнило ".

Естествено, нервността към това покачва градусите на напрежението до алено и когато всички стоят вцепенени, чудейки се какво зло ще ги връхлети, се обяснява, че съветската агитация ловко се е възползвала от рутинното военно обучение и е пуснала в ход серия от дезинформационни акции по разнообразни американски канали.

Защо губернаторът се е поддал на операцията, по този начин и не излиза наяве. Но идващият му ход повдига също доста въпроси.

Някъде по това време Абът афишира война на мигрантите и през 2017 година подписва един от най-рестриктивните имиграционни законопроекти в Америка. Наричат го

" Покажи си документите ", защото с него губернаторът позволява на полицейските служби да ревизират статута на всеки арестуван. Нещо повече, с него Абът не разрешава бежанците да бъдат приютявани в градове убежища, в случай че са без документи на територията на щата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР