Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло

...
Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло
Коментари Харесай

МВР поема отговорността за непроверените пътници на летище София

Отговорността, за това което се случи на летището е напълно наша, на Министерство на вътрешните работи, на Гранична полиция . Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случая на летище София, при който пасажери не бяха минали граничен надзор . Радев уточни, че инспекцията продължава. Има дисциплинарно произвеждане, от което се чакат резултатите.

От думите на министър Радев стана ясно, че е извършен диалог с транспортния министър Ивайло Московски.

" Служителите, които са отговорни или които имат отношение към съответния случай са отстранени, на тяхно място са докарани други чиновници . Проведени са беседи с всички останали чиновници ", сподели основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ". Кичиков бе безапелационен, че други такива установени случаи няма.

Припомняме, казусът е от 20 март, когато 42-ма пасажери от полет от Франция са били пропуснати да влязат в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт на аерогара " Софи " я без да бъдат тествани.

Вече е разпоредена вътрешна инспекция, стартирано е дисциплинарно произвеждане по отношение на общо 13 чиновници, в това число и ръководителите на промяна, на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари.

И през днешния ден по време на представянето на новите коли за Групово дело " Гранична полиция ", министър Валентин Радев удостовери, че съгласно него казусът от летище " София " е жестоко нарушение на служебната дисциплинираност , само че увери че ще бъдат ли взети ограничения, защото готовността за защита на границите ни би трябвало да остане висока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР