Отговорните бизнеси и граждани на Пловдив с ключова роля в

...
Отговорните бизнеси и граждани на Пловдив с ключова роля в
Коментари Харесай

Пловдив отличи BTL Industries за борбата с COVID

Отговорните бизнеси и жители на Пловдив с основна роля в битката с пандемията от COVID-19 получиха оценки от Община Пловдив. BTL Industries, водачът в производството на здравна инсталация, бе измежду най-активните компании по време на невижданата рецесия и надлежно – измежду първите наградени бизнеси с плакет за благодарност. Отличията бяха връчени персонално от кмета на Пловдив, Здравко Димитров, като знак за признателност към физически лица и организации с огромен дарителски принос по време на пандемията.

В качеството си на водеща компания в региона на медицинските технологии BTL Industries постоянно е била ангажирана със социално-отговорни дела и разумно по време на пандемичната рецесия поема ролята на същински обществен водач, подкрепяйки интензивно напъните на локалните управляващи. Компанията даде значими запаси и здравно съоръжение – респираторни апарати за обдишване на пациенти в незабавното поделение, които се оказаха от значително значение за запазване на здравето на жителите на Пловдив и близките региони. Освен това компанията подари безплатно голямо количество защитни материали на всички лечебни заведения в град Пловдив. Приносът на компанията и екипа ѝ в оправянето със здравната рецесия затвърждава дългогодишния ангажимент на BTL Industries към съдействие с локалната власт за благополучието на жителите на Пловдив и близките региони.

„ Благодаря от името на цялата компания на Община Пловдив. Въпреки че сме западна компания, ние постоянно сме се чувствали част от България, част от Пловдив. В началото на пандемията обстановката беше извънредно тежка за всички. За благополучие, ние бяхме тогава една от дребното компании в света, която произвеждаше машини за обдишване на пациенти в незабавното. Успяхме да дарим такива машини, както и големи количества маски, с цел да може всички локални лекари да се грижат за засегнатите жители т.е. за нашите близки и другари. Искам да благодаря и на чиновниците на BTL Industries, тъй като те влизаха в незабавните отделения като доброволци, с цел да образоват лекарите. Тази година отпразнувахме 25 години от стъпването ни за първи път в България. Това са 25 години, в които за BTL Industries Пловдив се утвърди като втори дом и ние ще продължаваме да поддържаме града и страната в бъдеще “, разяснява Георги Петков, основен изпълнителен шеф на BTL Industries България, който получи оценката от името на компанията.

По време на формалната гала господин Димитров, кмет на Пловдив, напомни компликациите, с които Пловдив се сблъска при започване на рецесията – неналичието на защитни материали, дефицита на болнични кревати и лаборатории за проучване на вируса в Пловдив. В този миг предприемачи и будни жители се сплотяват и подаряват безплатно парични средства за отварянето на такава лаборатория, с което за следващ път потвърждават, че когато жители и бизнес са обединени от добра идея, резултатът постоянно е позитивен.

Повече информация можете да прочетете на уеб страницата на BTL Industries тук.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР