Отговор от 90 собственици от блок Елит 3 срещу позиция

...
Отговор от 90 собственици от блок Елит 3 срещу позиция
Коментари Харесай

Пловдивчани към Yettel: Кажете коя генерация са в момента антените на покрива?

Отговор от 90 притежатели от блок " Елит 3 " против позиция на Yettel от 21.03.2022 година с искане за унищожаване на базова станция 3005:

. Не ни набеждавайте в това, с цел да не си търсим правата там, където е належащо. Кажете коя генерация са сега антените на покрива? Всичко, казано от нас в репортажа от 17.03.2022 година, не са внушения и тълкования.

Повече от две години ние търсим и пазиме правата си пред разнообразни институции само и единствено за запазване на нашето здраве, на нашите деца, бременните и бебетата с майки в парк Пловдив 2019 от нездравословното влияние на електромагнитното поле по отношение на разпоредба №9/91 година и последващата я от 2002 година, и член 73, алинея 4, т. 2, б. в от Закона за електронните известия.

Молим Вашите адвокати да отворят Закона за устройство на територията/ЗУТ/ и да ревизират законосъобразно ли е районен съд 4/19.01.2015 година, издадено от Директор на дирекция УТТИ и Главния проектант на регион Тракия по отношение на член 148,ал. 1 и 2 и член 141 от Закон за устройство на територията.Разрешение за градеж се издава единствено и категорично от основен проектант на Община, а не на район/кметство/. Не би трябвало ли освен това състояние да се съблюдава чл.225 /1/ и /2/ от Закон за устройство на територията и базова станция 3005 да бъде отстранена. Отговаряме Ви. Вие не се отнасяте доста съществено към въпросите със сигурността на потребителите Ви.

Защо ли? Ето Ви първи факт. Защото, когато отговорите на Главния държавен здравен контрольор, РЗИ Пловдив, юриста ни и на етажната ни благосъстоятелност, тогава може да твърдите, че се отнасяте съществено. А то е обвързвано с искане на РЗИ Пловдив под изх.№ 94–31–6/14.07.2020 година до " Теленор “ да показа настояща експертна оценка за базовата станция във допустимо най–кратък период “.

До момента такава не е показана. Вие се отнасяте с пренебрежение към изпълнителен орган в Република България и най–вече към Главния държавен здравен контрольор. Република България е законова страна и Вие сте длъжни да се преценявате с това. Вие имате експертна оценка от 2013 година, която е за 3G технология.

Доколкото ни е известно, антените на БС 3005 са 4.5 G технология и Вие за нея нямате експертна оценка. Това демонстрират екраните на телефоните ни, които сме клиенти на Вас. Към експертната оценка е належащо да имате и екооценка, защото против една от антените е ситуиран парк " Пловдив 2019 ". На настояването от РЗИ Пловдив от 14.07.2020 година за експертната оценка Вие отговорихте, че се преустройвате на съображение районен съд 4/19.01.2015. Тогава още РЗИ Пловдив трябваше да Ви глоби, само че не направи това, което ще разберете от ревюто ни по–долу за какво? Втори факт. От месец февруари 2020 година до момента в парк Пловдив 2019 изсъхнаха повече от 15 дървесни типа.

Това го знаят от Община Пловдив и регион " Тракия ", само че не вземат отношение.Все засаждат и засаждат нови, а те съхнат,въпреки че в парка има автоматизирана поливъчна система. В момента има две полуизсъхнали туи и то на разстояние от 90 –120 м.За протичащото се имаме заявление със снимков материал до Министъра на Министерство на околната среда и водите с вх.№ 94–00–62/17.01.2022 година, препратено на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив и оттова в РЗИ Пловдив за отношение. Трети факт.

Главният проектант на Община Пловдив през 2001 г е превишил правата си и разрешил монтирането на фасадната антена на БС 3005, след което ДНСК позволява стро– ежа ѝ. С тези си дейности са нарушили експертната оценка, одобрена от Първи зам.-министър на Министерство на здравеопазването, съгласно която всички антени са били на покривното пространство.

Тази експертна оценка е имаме на книжен притежател. Четвърти факт. Не през месец юли 2021 година, за спокойствието на жителите, както е маркирано в позицията Ви, е осъществена инспекция. Това беше за нашето безпокойствие. Тази инспекция бе на 25.06.2021 година, по наша тъжба до Омбудсмана на Република България, на която ние не присъствахме не по наша виновност.

Въпреки експлицитните инструкции и рекомендации на Омбудсмана на Република България те не бяха изпълнени от РЗИ Пловдив и РДНСК Пловдив изцяло. Двете институции се отнесоха безконтролно и направиха незадълбочено инспекцията. Даже не са създали замервания в парк " Пловдив 2019 ".

Вие твърдите, че по време на тази инспекция не са открити нарушавания на издадените строителни бумаги за базовата станция. Само способените органи могат да кажат дали има или не. След тази инспекция от Цетин България ЕАД в РДНСК Пловдив е постъпило заявление с вх.№ Т–1794–03–617/29.06.2021 година за стартирана процедура по правене на капиталов план за пренасяне на антените на друго място на покрива на постройката на асансьорната шахта. Ние не сме съгласни с този план.

Даже да бъдат издигнати антените на т. н. жере /кула/, те ще са ориентирани непосредствено против прозорците още веднъж на повече от 64 жилището ще бъдат в конуса на хоризонтала на ЕМП от 65 градуса. По мотив недоволството ни от този капиталов план изпратихме трета тъжба до Омбудсмана на Република България.

По мотив третата ни тъжба бе проведена инспекцията на 17.03.2022 година от НЦОЗА. Пети факт. На 17.03.2022 година чиновниците направиха измервания на ЕМП в парк Пловдив 2019 и в жилища от блока ни. Резултатите от измерванията бяха в границите от 0,1 до 0,3 микровата на кв.см. След измерванията чиновниците на НЦОЗА откриха, че вън пред бл.77, вх. Б ги чакат две длъжностни лица от " Цетин България " ЕАД и тримата инспектори от РЗИ Пловдив. От диалога с тях чиновниците на НЦОЗА установяваха, че от РЗИ Пловдив са се обадили на шефа на двете длъжностни лица и той ги е изпратил на инспекцията.

Служителите на НЦОЗА се обърнаха към тримата здравни инспектори с думите, че са компрометирали инспекцията. Как може да се назова тази компрометирана инспекция от страна на РЗИ Пловдив? Утвърдена процедура, порочна скица, корупционна скица или незаконна немарливост? Действия почтени за Прокуратурата!!! РЗИ Пловдив не глобиха " Теленор ", по тази причина че не дадоха отговор на настояването им от 14.07.2020 година, тъй като от този момент са в тази подвластна скица. Кой печели от това и кой губи? Трудно може да се потвърди кой печели. То се знае кой губи!!!

Губим ние българските жители, губим нашето здраве, здравето на нашите деца. Драга редакция, ние към този момент с Вас този сюжет го играем за повторно. Първият беше на 12. 03.2020 година, когато един от същите тези здравни инспектори пред камера ни попита кой позволи построяването на блока ни против антените. Тогава ние му отговорихме да пита основния проектант. Същият този основен проектант е издал районен съд 4/19.01.2015 година за градеж на БС 3005??? Малко уточнения по корупционната скица сред здравните инспектори и инженерите от " Цетин България " ЕАД. На всяка базова станция се намира софтуерен контейнер/шкаф/. Вътре в него има нещо като в т. н. “умни къщи “.

Но софтуерният резервоар може да е малко по–умен. Той се манипулира отдалечено от оператора и без физическо наличие се понижава силата на ЕМП. За измерването мобилните инженери получават от здравните инспектори деня и часа. И работата е точна. И вълкът утолен, и агнето цяло!!! Браво здравни инспектори и ръкопляскания за инженерите от Цетин България ЕАД!!! Уважаеми шефове от борда на Yettel, би трябвало да знаете, че България е правова страна и в нея има закони и наредби, които би трябвало да ги спазвате. В Закона за здравето има един член 117, който, в случай че не го знаете, Ви молим да го прегледате и да го обсъдите. Касае се за здравето и живота на най–ценното, а това са нашите деца.

Молим Ви да дойдете до гр. Пловдив, при хубаво време, и ще видите защо става въпрос. Парк " Пловдив 2019 " в " Тракия " се посещава от над 150–200 индивида, от които повече от половината са деца и бебета. Каква виновност имат те, с цел да бъдат в конуса на ъгъла по хоризонтала от 65 градуса. А хигиенно–защитната зона на антената, която е ориентирана непосредствено против парка, е от 80,91 метра за 3G технология. В момента тази антена е 4.5G LTE, за която Вие нямате експертна оценка. Вие бихте ли живели непрекъснато и целогодишно като нас към този момент повече от четири години в такива жилища?

Вие доста добре знаете каква е тази сила от антените. Тя е проникваща, отразяваща се и наслагваща се. Затова има възможни дози за човешкия организъм. Защо има разпоредба, в която е несъмнено времето на престоя на техническия личен състав на базовите станции? Време е да вземете решение да преместите базова станция 3005 на друго уместно място в ЖК " Тракия ". Ние имаме подписка от 90 притежатели на жилища от блока ни до Омбудсмана на Република България за унищожаване на БС 3005 от покрива на бл.77, вх. Б. Имаме изпратени за компрометираната инспекция от Вашите чиновници и инспекторите на РЗИ Пловдив тъжби до министъра на Министерство на здравеопазването и до шефа на НЦОЗА. Следва продължение.

10.04.2022 година, гр. Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР