Отделението по педиатрия в МБАЛ Централ Хоспитал“ навърши 5 години

...
Отделението по педиатрия в МБАЛ Централ Хоспитал“ навърши 5 години
Коментари Харесай

В МБАЛ „Централ Хоспитал“ излекува 8500 деца за 5 години

Отделението по педиатрия в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ навърши 5 години от основаването си. До момента в него са лекувани повече от 8500 деца от Пловдив, региона и цяла Южна България.
Цифрите са показателни, само че за нас доста по-важно е, че екипът от 6 лекари, някои от които с по 2 специалности, и известният нефролог- проф. доктор Борис Бойкинов, се е трансформирал в приближен за нашите пациенти и родители. Дошли един път, идват втори и трети път при нужда, уточни началникът доктор Александър Ангелов.

Болничното звено разполага с 20 кревати, работи непрестанно по 24 часа 7 дни в седмицата. Осигурява при потребност съвещания с разнообразни експерти – детски хирург, ортопед, клинична лаборатория, рентген, скенер, ядрено-магнитен резонанс. В отделението се лекува съвсем целият набор от детски заболявания - белодробни, алергични, бъбречни и ендокринни.

В началото на образователната година и в настъпване на есента зачестиха случаите на заболели от вирусни инфекции деца. Педиатрите чакат обичайно огромния взрив през по-студените есенни и зимни месеци. Все още са малко родителите, които имунизират децата си против грип и забележителна част от малчуганите боледуват по-тежко, уточни доктор Ангелов.

Извън сезонните болести различен чест здравословен проблем, с който се сблъскват педиатрите, е наднорменото тегло при децата поради нарушавания в диетичния режим и заседналия метод на живот. Детският ендокринолог доктор Анелия Балабанова организира от ден на ден съвещания с редица фамилии и мога да кажа, че тези, които съблюдават нейните рекомендации, имат доста положителни резултати, уточни доктор Ангелов.

Отделението е отворено към филантропични организации от страната и чужбина и техни представители вършат дарения или организират разнообразни благотворителни акции. Сред приятелите на Педиатрия са Ортодоксалният медал на Хоспиталиерите, баскетболният отбор на „ Академик Бултекс 99 “, както и фондации от Италия и Швейцария.

За празника на отделението – 1 октомври, притежателят доцент доктор Невен Енчев изпрати приветствен адрес до екипа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР