Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава

...
Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава
Коментари Харесай

Румен Радев: Призовава се за ново съединение, но то минава през разделение

Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава повече на думи. Все повече се приканва за ново съединяване, само че се пропуща, че то минава през разделяне. Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира придвижването на нацията ни напред.
Това сподели президентът Румен Радев по време на зарята-проверка по случай честването на 134-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.

Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността, с незаинтересованост, да отхвърлим нихилизма. Да се знае, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни, съобщи президентът.

В края на празничната си тирада Румен Радев уточни: Да помним, че най-важна е оценката на тези, които идват след нас. Съдбата на нацията се кове тук и в този момент. Наш дълг е дружно да съградим заслужен и обективен живот в свободна, просперираща и демократична България.

" Направихме каквото можахме и колкото можахме. Сега можем да чакаме съда на историята. С тези скромни слова смелият министър-председател Петко Каравелов разказва паметните дни на 1885 година Присъдата е ясна - препотвърждавана е с благодарност ", стартира речта си президентът Радев.

Пред паметника на площада в Пловдив, носещ името на Съединението, българският президент означи, че " нашите предшественици продължаваха да живеят с идеала за сплотена, обединена и самостоятелна България. С тази фантазия живееха всички. В оня момент, политиците ни съумяха да бъдат на висотата на народа и неговите въжделения ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР