Отдавна има разминаване между младата възраст на моделите, които се

...
Отдавна има разминаване между младата възраст на моделите, които се
Коментари Харесай

Все още секси и красиви - моделите над 40, които уверено вървят по модните подиуми

Отдавна има разминаване сред младата възраст на моделите, които се появяват на стилния подиум, и напредналата на огромна част от хората, които наблюдават модата - действително тези, които и купуват, и носят дизайнерските облекла и аксесоари.
 Мара Мартин, Кейт Грант, Джилиан Меркадо - осем смели модела, които трансформираха стилната промишленост
Моделите, които разрушиха всички стандарти

8 смели дами, които трансформираха стилната промишленост

Но смяната е в ход. Напоследък в стилните среди от ден на ден се виждат хора на 40 и повече години. Делфин Бафорт, известен белгийски модел от 80-те години, се появи още предходната година на ревю на The Row - стилната марка на сестрите Мери-Кейт и Ашли Олсън, и дефилира решително по котешката пътека.

И за какво не - на 43 години Бафорт е съумяла да резервира присъщата си визия, с която в миналото бе водещо лице на Balenciaga, написа Vogue.

Бафорт е забелязана неведнъж на някои от най-емблематичните фешън ревюта напоследък - и в Париж, Милано и Ню Йорк. А най-хубавото е, че тя не е " уединен рейнджър ". Към нея се причисляват Маги Райзер (45 г.), която дефилира неотдавна за Fear of God в Лос Анджелис, Ема Балфур (53 г.), виждана на подиумите на Bottega Veneta и Малгозия Бела (45 г.), година, която е модел на Isabel Marant дружно с Лия Кебеде (45 г.).

" Сега зад кулисите е напълно друго ", показа неотдавна Бафорт. " Има доста по-голямо етническо многообразие и доста разнообразни генерации. И това е толкоз хубаво. "

Някога кариерата на моделите бе къса, започваше още в тинейджърска възраст и приключваше на 30. През няколко години едно потомство изчезваше и се заменяше с напълно ново.

Но за стилните фанатици - тези, интересуващи се от всеки аспект на модата, моделите не се разграничават от актьорите и се вълнуват да виждат техните разнообразни превъплъщения.

" Толкова хора не престават да ме разпознават ", споделя 44-годишната Кармен Кас. Този сезон тя откри и закри ревюто на Antonio Marras в Милано, а предишния сезон дефилира за Michael Kors в Ню Йорк. " Изключително признателна съм за това, че имах толкоз дълга кариера и към момента ме одобряват съществено и ценят. "

Делфин Бафорт пък добавя, че в този момент изпитва даже повече наслаждение от работата си, в сравнение с преди. " По-възрастна съм и по тази причина и по-спокойна, тъй като не ми се постанова да потвърждавам нищо на никого. Не мога и в никакъв случай няма да бъда още веднъж млада и се одобрявам изцяло такава, каквато съм ", споделя още моделът. " Щастлива съм, че мога да работя пълноценно. И да пътувам - тъй като по-късно децата и фамилията стартират да ми липсват доста. Това е като дребна работна почивка. "
 L'Imperfetta - италианската фешън организация за ексцентрични модели, която трансформира визиите за хубост
Италианската фешън организация, която трансформира стандартите за хубост

Когато несъвършенството е преимущество

" Хубаво е, че в днешно време може да остарееш, занимавайки се с мода - даже да имаш деца и към момента да се разхождаш по подиума. И това да е нещо напълно обикновено ", приключва Бафорт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР