Отчуждителни процедури между Мездра и Ботевград за изграждането на скоростния

...
Отчуждителни процедури между Мездра и Ботевград за изграждането на скоростния
Коментари Харесай

Стартира процедурата по изграждане на скоростния път София-Видин

Отчуждителни процедури сред Мездра и Ботевград за построяването на скоростния път до София се организират сега. Стартирана е и процедурата по желание на реализатор за строителните действия и надзора на двата сектора от плана Мездра-Ботевград и Видин- Ружинци.
"С решение на Министерски съвет беше утвърдена средносрочната бюджетна прогноза за 2019-2021 година и с този документ са заложени средства за създаване и доизграждане на значими инфраструктурни планове на територията на страната, като в тях е включено и построяването на магистралния път Видин-София. Стойността на пътя е 1 милиарда и 600 млн. лева В момента се организират отчуждителни процедури за сектора Ботевград-Мездра, който е 33 км, по едно и също време с това стартираха и процедурите по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор на строителните действия и за строителен контрол на двата сектора: Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци. Участъкът Видин-Ружинци е 52 км. Участъкът на територията на област Видин е напълно ново трасе, което не се дублира със съществуващото трасе на Е-79. Изведено е отвън всички обитаеми места, като е планувано построяването на 7 пътни възела, с които да се обезпечи достъп до всички общински центрове и обитаеми места ", заяви кметът на Видин Огнян Ценков.
Предстоят срещи за разискване на новото трасе до Ружинци.
"С ръководителя на организация "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов следва работна среща при започване на месец май. Заедно с представителите на локалната власт и институциите ще обсъждаме точно трасето и построяването на магистралния път от Видин до Ботевград, и останалите втори и трети клас пътища на територията на републиканската пътна мрежа. В момента е в развой на поправки рехабилитация на някои от тях. "
До края на 2021 година или до началото на 2022-ра магистралният път би трябвало да е подготвен, в случай че няма обжалвания или други удължавания на периодите, заложени в процедурите, добави Ценков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР