Отборите на Тотнъм и Милан тази вечер се изправят един

...
Отборите на Тотнъм и Милан тази вечер се изправят един
Коментари Харесай

Милан се надява на добър мач срещу Тотнъм и в Лондон, за да продължи напред в ШЛ

Отборите на Тотнъм и Милан довечера се изправят един против различен в Лондон в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. “Росонерите ” имат нежен задатък от 1:0 след домакинския си триумф в първия дуел.

Домакините от Тотнъм ще имат сложната задача да заличат пасива след провалянето си на “Джузепе Меаца ”, в случай че желаят да се класират на първия си 1/4-финал в шампионата от 2019-а насам, когато доближиха до финала, който изгубиха от Ливърпул с 0:2. След гостуването на италианския първенец “шпорите ” изиграха четири срещи. В първите две от тях те записаха победи с по 2:0 в градските дербита с Уест Хам и Челси, в които бяха домакини. Последваха обаче две провали като посетители - с 0:1 от Шефилд Уензди, довело до отпадане от ФА Къп, и със същия резултат от Уулвърхамптън. Тези дуели са показателни за разликата в представянето на отбора в неговите семейства и визити през сезона. Сега лондончани ще могат да разчитат на поддръжката на своите почитатели, както и на завръщането на мениджъра си Антонио Конте, който пропусна последните няколко мача поради здравословното си положение.

Гостите от Милан разполагат с преимущество след успеха над този противник през предишния месец, само че са наясно, че ги чака тежък реванш на негостолюбив стадион. Те ще се постараят да се класират на първия си 1/4-финал в ШЛ от 2012-а насам, когато отпаднаха от Барселона. След триумфа си против “шпорите ” миланският гранд изигра три турнирни мача. В тях той завоюва първите два с 1:0 над Монца и 2:0 над Аталанта, само че в последния кръг загуби визитата си на Фиорентина с 1:2. През предишните два сезона “Дявола ” постигаше по-добри резултати в шампионата в своите гостувания, в сравнение с в семействата си, само че през актуалната акция е неуверен в изявите си надалеч от вкъщи. През този век “росонерите ” несъмнено изпитват компликации с визитите си на Острова през този век, като последният им триумф е с 1:0 против Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд ” през 2005-а. Оттогава насам последваха четири равенства и шест загуби в гостуванията им на британска земя, като в този момент ще се опитат да сложат завършек на тази черна серия.

Тотнъм още веднъж ще бъде без контузените Родриго Бентанкур, Ив Бисума, Юго Лорис и Райън Сесеньон, само че този път осъденият за предишния мач Пиер-Емил Хьойберг ще е разполагаем на Конте. Въпреки това точно заради наказване Ерик Дайър е навън за днешния дуел. Очакванията са мениджърът да разчита в офанзива на Деян Кулушевски, Хюн Мин Сон и Хари Кейн. От друга страна, Стефано Пиоли в този момент ще може да употребява на вратата възобновения Майк Менян, който беше изключително регистриран на мястото на Чиприан Татарушану. Фикайо Томори и Исмаел Бенасер, които също пропуснаха първия дуел заради контузии, са на линия и ще могат да са титуляри, макар че най-вероятно Раде Крунич ще бъде предпочетен пред алжиреца. Браим Диас преодоля проблемите си в коляното, поради които отсъства против Фиорентина, и е подготвен да играе от първата минута. Оливие Жиру е спряган да започва мача макар боледуването си от грип през последните дни.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР