Отборите на Евертън и Челси играят при резултат 1:0 в

...
Отборите на Евертън и Челси играят при резултат 1:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Евертън - Челси 1:0, Ричарлисон бележи

Отборите на Евертън и Челси играят при резултат 1:0 в извънредно значим мач от Висшата лига. Срещата започва в 16:00 часа и може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA SPORT. В Gong.bg ще проследим развиването на резултата онлайн.

„ Карамелите”в се още не са си обезпечили оставане в елита и изходът от дуела е доста значим за тях. От своя страна отборът на Челси наподобява сигурен за мястото си в топ 4 и присъединяване в Шампионска лига през новия сезона.

В момента Евертън заема 18-та позиция във краткотрайното класиране с актив от 29 точки. Тимът от Ливърпул обаче има два мача по-малко от директните си съперници Бърнли и Лийдс, които са с по 34 точки.

Челси пък е трети с 66 точки – шест повече от четвъртия Арсенал.

Само 10 секунди бяха нужни на Евертън, с цел да стигне до първа добра опция за гол. Гордън бе фаулиран на два метра от наказателното поле, фронтално против вратата, а самият пострадал се нагърби с осъществяването на директния свободен удар. Гордън обаче стреля много неопределено и прати топката в навън.

Отговорът на Челси пристигна в 8-ата минута, когато Мейсън Маунт стреля рисково от отдалеченост, само че топката профуча на сантиметри от напречната греда. Следващата забавна обстановка в мача бе в наказателното поле на гостите от Лондон. Йери Мина падна в пеналта, претендирайки че е бил ударен в главата, само че реферът Кевин Френд бе безапелационен, че нарушаване няма.

В 33-ата минута Антъни Гордън преодоля двама бранители на Челси, напредна доста добре и стреля с левия крайник, само че не уцели вратата.

Секунди след почивката резултатът в мача бе открит. Ричарлисон даде преднина на своите след кошмарна неточност в центъра на защитата на гостите. След осъществяване на странично мятане в половината на Челси, Силва комбинира с Сесар Аспиликуета, който под натиска на Ричарлисон сгреши. Топката попадна в Демарай Грей, който бе пернат от Аспиликуета, само че все пак съумя да комбинира с Ричарлисон, а нападателят елегантно прати топката около Менди.

В 49-ата минута Евертън бе доста покрай втори гол. Докуре изведе чудесно Миколенко отляво, само че бранителят не съумя да насочи добре топката и стреля около вратата, макар че бе оставен безусловно непокрит.



Стадион: „ Гудисън парк”, Ливърпул

Рефер: Кевин Френд

Евертън : Пикфорд, Коулман, Мина, Холгейт, Миколенко, Делф, Докуре, Грей, Айоби, Гордън, Ричарлисън

Мениджър: Франк Лампард

Челси : Менди, Джеймс, Рюдигер, Силва, Алонсо, Аспиликуета, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Маунт, Хаверц, Вернер

Мениджър: Томас Тухел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР