Отборите на Ботев (Враца) и Царско село завършиха 0:0 в

...
Отборите на Ботев (Враца) и Царско село завършиха 0:0 в
Коментари Харесай

Ботев (Враца) и Царско село решават изпадащия в последния кръг

Отборите на Ботев (Враца) и Царско село приключиха 0:0 в дуел от 31-ия кръг на Първа лига по футбол. Съперниците събраха по 25 точки, заемайки надлежно 13-о и 14-о място в класирането, като не престават борбата за присъединяване в баража за оставане в елита, а разногласието ще бъде позволен в последния кръг. На 21 май Царско село приема Локомотив (София), а Ботев Враца гостува на Пирин в Благоевград. След резултата във Враца, Локомотив, който държи 12-ата позиция с 30 точки, си подсигурява място в лигата за следващата година.

И домакините от Ботев (Враца), и Царско село имаха благоприятни условия да отбележат попадение, само че до гол в срещата по този начин и не се стигна. В 18-ата минута Венцислав Христов опитва пряк удар от далечно разстояние, само че прати топката над гредата. Три минути по-късно Лукас Мартинс бе спрян чисто от Чавдар Ивайлов при нова офанзива за гостите. 

Юлиан Ненов преодоля Давиде Витурини в средата на първото полувреме и стреля към вратата на Царско село, само че Хадим Ндиае се оправи. Гостите можеха да поведат в добавеното време на първата част, когато Реди Каса откри Седрик Коломбо с центриране в наказателното поле, само че той не съумя да засече топката от близко с глава.

Още в първата минута на второто полувреме Юлиан Ненов получи на границата на наказателното поле и стреля, само че вратарят на Царско село още веднъж избави вратата си.

Реди Каса пропусна опция за гостите в 74-ата минута, а в 80-ата Чавдар Ивайлов не съумя да се разпише за Ботев Враца от директен свободен удар след нова добра интервенция на Ндиае.

Домакините имаха искания за дузпа при рухване на Чавдар Ивайлов в наказателното поле на Царско село в 85-ата минута след съприкосновения с Пиер Зебли, само че реферът Георги Кабаков не отсъди такава и резултатът остана 0:0.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР