- Отборът тръгва за Европейското първенство с много големи очаквания.

...
- Отборът тръгва за Европейското първенство с много големи очаквания.
Коментари Харесай

Георги Младенов пред Sportal.bg: На това Европейско първенство ще ни е нужно много голямо сърце

- Отборът потегля за Европейското състезание с доста огромни упования. Можем ли да забележим тима в А Дивизия?
- Надяваме се. Тези упования сме си ги сложили ние самички - самият тим и щабът, който имаме. Никой от федерация Баскетбол не ни е притиснал и да е споделил - “Ако тази година не се калсира този тим в А Дивизия ще бъдете обезглавени. ” В ркъга на шегата го споделям. Много положително потомство. Момчета с необикновен гений и характери. Някои от тях за финален път ще играят при юношите, по тази причина имат шанса да оставят след себе си диря и да класираме идващото потомство да играе следващата година в А Дивизия. Не единствено ние, всички тимове желаят да се класират. Не сме единствено ние тези, които отиваме с това предпочитание. Няма тим на това Европейско състезание, дори тимовете с дребни шаснове, да нямат в себе си мисълта и надежата, че могат да създадат нещо. Ние отиваме с цялостното схващане, че сме подготвени, имаме своите шансове и единствено от нас зависи по какъв начин ще ги използваме, с цел да можем да класираме тима за идната година за А Дивизия.

- Очакванията тежат ли на играчите?
- В никакъв случай. Ние сме си говорили по тази тематика. Да, може видимо да не им се птразява, само че въпреки всичко, когато искаш да се класираш на едно Европейско състезание, когато осъзнават, че имаме шансове да се класираме,със сигурнст това изиграва някаква роля, малко отрицателна. Смятам, че в процеса на Европейското състезание всичко ще се изглади и ще влезем в един добър темп.

- Фокусът в последно време пада върху Константин Костадинов и Емил Стоилов, само че може ли да блесне някоя друга звезда на това Европейско?
- Със сигурност. Те са най-опитните играчи в нашия тим, само че не мога да отлича нито един от останалите игрази. Ние сме 12 индивида. Двамата ще бъдат от супер изгода, ще имаме сигурно с метода, по който играят и с физиката, която имат.

Какво още показа баскетболната легенда пред нашата камера, вижте във видеото!

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР