Отборът на Венеция записа изключително драматична победа над гранда Рома

...
Отборът на Венеция записа изключително драматична победа над гранда Рома
Коментари Харесай

Венеция продължи кризата в Рома след зрелище с два обрата

Отборът на Венеция записа извънредно трагична победа над гранда Рома с резултат 3:2 в дуел от 12-ия кръг на италианската Серия А. Срещата предложи доста страсти и два обрата, като в последна сметка домакините се поздравиха с трите точки.

Новаците в елита откриха резултата още в 3-ата минута когато изненадаха отбраната на Рома. След центриране от фаул най-съобразителен в наказателното поле на гостите се оказа бранителя Матия Калдара, който протегна крайник и отклони топката в мрежата зад Руи Патрисио.

В 8-ата минута Рома можеше да изравни резултата. Реферът в началото отсъди дузпа в интерес на „ вълците “ за нарушаване против Тами Ейбрахам. Ситуацията обаче бе прегледана за засада със ситемата ВАР и след това арбитърът анулира наказателния удар. Окончателното решение бе засада на Лоренцо Пелегрини по-рано в офанзивата на „ джалоросите “.

В 27-ата минута Тами Ейбрахам уцели десния непряк дирек на защитаваната от Серхио Ромеро врата, а Жордан Верету направи доста неприятна добавка и топката излезе в навън.

В 36-ата минута пък домакините бяха доста покрай това да удвоят резултата, само че самостоятелният пробив на Давид Окереке приключи с неакуратен удар от много добра позиция.

Рома обаче съумя да обърне резултата в последните минути на първата част. Първо, в 43-ата минута, Елдор Шомуродов се разписа с удар отблизо разстояние след безредие пред вратата на Ромеро за 1:1.

Във втората минута на добавеното време Тами Ейбрахам постави завършек на головата си суша, откакто получи топката в наказателното поле на домакините, освободи се от бранител на Венеция и с изстрел от напълно близка отдалеченост даде задатък на Рома.



В самото начало на втората част „ вълците “ бяха доста покрай нов гол, само че Риджесиано Хапс по акробатичен метод мазета топката от голлинията и Венеция оцеля.

В 65-ата минута обаче домакините съумяха да изравнят резултата, когато прецизен от дузпа бе Матия Араму, а наказателният удар бе отсъден за нарушаване на Браян Кристанте.

В 73-ата минута доста рисков удар на Тами Ейбрахам мина на сантиметри настрана от задачата, а секунди по-късно резултатът стана 3:2 за Венеция. Давид Окереке се отскубна от отбраната на Рома и изскочи очи в очи с Руи Патрисио, като имаше и задоволително време, с цел да реши по какъв начин да отиграе обстановката. Окереке стреля по тревата и преодоля португалския пазач.

В 84-ата минута домакините бяха доста покрай четвърти гол, само че уцелиха греда след осъществяване на корнер, а финалният взлом на „ вълците “ не даде резултат.

Така, откакто едва-едва се добра до тъждество 2:2 против Бодьо/Глимт през седмицата в Лигата на конференциите, Рома остава на пета позиция с 19 точки, само че може да бъде изпреварен от градския си противник Лацио още през днешния ден. Венеция пък към този момент е на 14-о място в класирането с 12 точки.

“They’re just a fashion brand.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР