Отборът на Венеция препъна неубедителния Ювентус, успявайки да удържи резултат

...
Отборът на Венеция препъна неубедителния Ювентус, успявайки да удържи резултат
Коментари Харесай

Нов провал за Юве, Дибала пак се контузи

Отборът на Венеция препъна неубедителния Ювентус, успявайки да удържи резултат 1:1 като хазаин в среща от 17-ия кръг на Серия А. Алваро Мората изведе "бианконерите " напред, само че при започване на втората част Амару изравни.

"Бианконерите " натиснаха своя съперник при започване на мача, само че не съумяха да застрашат съществено неговата врата. Така се стигна до 12-ата минута, когато Кайо Жорже размени Пауло Дибала, който получи контузия.

Още с първото си допиране младият бразилец можеше да се разпише, само че от близко прати топката над вратата след центриране от корнер. Малко по-късно Хуан Куадрадо също се регистрира с пропуск. Лека-полека "крилатите лъвове " заиграха по-смело, като Анри даже нанесе неакуратен шут. В 27-ата минута Мората стреля по земя и принуди Серхио Ромеро да се намеси. Малко по-късно Бернардески не откри задачата със своя удар.

В 32-ата минута Лука Пелегрини центрира остро, а Мората съумя да засече топката, с което откри резултата в интерес на "Старата госпожа ". Последва ревизиране с ВАР за евентуална игра с ръка на Бернардески, само че в последна сметка голът беше приет за постоянен. Гостите дадоха отговор с изстрел на Домен Църнигой, само че стигнаха единствено до корнер, след чието осъществяване Араму насочи отдалечен шут, оказал се неакуратен. В края на първото полувреме Куадрадо направи превъзходен пробив, само че ударът му по земя мина около далечната греда.

Втората част стартира с отдалечен удар на Джанлука Бузио, приключил в ръцете на Войчех Шчесни. Малко по-късно Матия Калдара стреля неопределено с глава. Домакините се възползваха от положителното си начало на второто полувреме и справедливо стигнаха до изравнително попадение в 55-ата минута. Тогава Араму насочи превъзходен отдалечен шут, с който Шчесни не съумя да се оправи.

В 61-ата минута Анри също опитва мерника си от разстояние, само че по този начин единствено прати топката в навън. Пет минути по-късно гостите организираха добра офанзива, при която Ромеро се намеси ослепително, с цел да избие рисков изстрел на Бернардески.

В 75-ата минута Мората се опита да си изпроси дузпа при битка за топката с Тайрън Ебуехи, само че съдията не се трогна. В 83-ата минута Араму опита да трансферира Шчесни с удар от центъра на терена, само че даже не умери вратата. Последния пропуск в мача направи 18-годишната запаса на "бианконерите " Матиас Соуле в добавеното време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР