Отборът на Уулвърхамптън се добра до преиграване на свой терен

...
Отборът на Уулвърхамптън се добра до преиграване на свой терен
Коментари Харесай

Шросбъри мечта до самия край, но Уулвърхамптън се спаси от магията на Купата

Отборът на Уулвърхамптън се добра до преиграване на собствен терен на срещата от четвъртия кръг за Купата на Англия, откакто приключи 2:2 против Шросбъри на техния “Ню Медоу”. Двата тима не се бяха изправяли един против различен от сезон 2013-2014, когато се подвизаваха в Лига 1, а “вълците” даже не позволиха гол в двете срещи - победа и тъждество. Тимът на Нуно Еспирито Санто се е изправял единствено един път в ФА Къп против “земеровките”, както е прякора на отбора на домакините”, когато ги отстраняват още веднъж след преиграване.

Another injury-time goal has saved Wolves today and the game will be settled in a replay at Molineux. #SHRWOL pic.twitter.com/1nhfw8GNKV
— Wolves (@Wolves) January 26, 2019
Първото полувреме не предложи доста страсти на 9,500 фена по трибуните, като двата тима си размениха едвам по един прецизен удар във вратите. Всичко по-интересно те оставиха за след почивката. Първо Грег Дохърти даде преднина на Шросбъри, след акто означи хубав гол в 47-ата минута. Нападателят получи отличен пас от Феджири Окенабирхие, нахлу в наказателното поле и стреля под гредата. Вратарят на гостите Джон Ръди също носи част от виновността за попадението, след неумелата си интервенция.

GGGGGGGGGGOOOOOOAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLL DOCHERRTTYYYY WHAT A HIT!!!! COME ONNNNNN! pic.twitter.com/JUCWuXeyT2
— Shrewsbury Town FC (@shrewsweb) January 26, 2019
71-ата минута “земеровките” се добраха и до второ попадение. Оливър Норбърн центрира от корнер, а Люк Уотърфол я прати в мрежата зад Ръди, който остана на гол линията си и не се опита да пресече центрирането - 2:0.

GGGGGGOOOOOOAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLL. INCREDIBLE!!!! pic.twitter.com/wigIw15xYf
— Shrewsbury Town FC (@shrewsweb) January 26, 2019
Само четири минути по-късно Уулврхамптън понижи на 2:1. Иван Кавалйеро центрира от дясната страна, няколко индивида се разминаха с топката, а тя доближи до резервата Раул Хименес, който несмущаван я прати в долния ляв ъгъл на вратата.

И когато постоянното време изтичаше, съдията назначи шест минути продължение, което провокира гнева на мениджъра на Шросбъри Сам Рикетс. Това се оказа целесъобразно, тъй като единствено четири минути по-късно Адама Траоре центрира отдясно, а Мат Дохърти съумя да стреля с глава и по този метод избави своя отбор от унизителна загуба, а домакините не съумяха да възродят загатна за магията в конкуренцията за най-стария клубен трофей в света на футбола. По този метод “вълците” резервираха възможностите си да продължат в петия кръг, което ще е едвам четвъртият път от последните им 13 участия в тази фаза.

Статистика от мача тук

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР