Отборът на ЦСКА ще посрещне Арда в първия кръг от

...
Отборът на ЦСКА ще посрещне Арда в първия кръг от
Коментари Харесай

ЦСКА - Арда и ЦСКА 1948 - Левски на старта на сезона

Отборът на ЦСКА ще посрещне Арда в първия кръг от новия сезон в Първа лига, а Левски ще стартира шампионата с посещение на водения от Любослав Пенев ЦСКА 1948. Шампионът Лудогорец ще започва отбраната на купата си с аудиенция на новака Септември София. Това отреди жребият, който бе теглен през днешния ден в Националната футболна база в Бояна.

През новия сезон в Първа лига ще вземат участие 16 отбора, които в постоянната фаза ще играят на разменено посещение в 30 кръга. След това ще има плейофна фаза, като тимовете ще бъдат разграничени на първа шестица, която ще играе по един мач, втора четворка, където ще има мачове на разменено посещение за установяване на участника в баража за евротурнирите, и долна шестица, където ще се играе по един мач в борбата за оцеляване. Последните два отбора в крайното класиране изпадат във Втора лига, а 14-ят в подреждането ще играе бараж с третия от второто равнище на българския футбол.

Сезонът в Първа лига ще започва в уикенда 8-11 юли. Есенният дял на професионалния ни футбол ще приключи в уикенда 18-20 ноември, като през почивните дни на Мондиал 2022 ще се изиграят 1/16-финалите и 1/8-финалите от шампионата за Купата на България. Шампионатът се възобновява в уикенда 10-13 февруари 2023 година и ще приключи сред 2 и 5 юни. Баражите ще се проведат сред 8 и 11 юни.

Пълна стратегия за откриващия кръг на сезон 2022/23:

Локомотив София - Черно море

ЦСКА - Арда

Берое - Ботев Враца

Ботев Пловдив - Хебър

Септември - Лудогорец

Локомотив Пловдив - Пирин

ЦСКА 1948 - Левски

Спартак Варна - Славия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР