Отборът на Цървена звезда ще се бори за трета поредна

...
Отборът на Цървена звезда ще се бори за трета поредна
Коментари Харесай

Цървена звезда преодоля Партизан по пътя към финала в поредно лудо издание на сръбското дерби

Отборът на Цървена звезда ще се бори за трета поредна и общо девета Купа на Сърбия. Тимът на Душко Иванович излезе като победител от безконечното дерби с Партизан, печелейки го с 83:75 (15:21, 19:23, 25:14, 24:17) след удивителен поврат от 18-точков пасив и следващата доза лудости по трибуните, а и на паркета в спортната зала в Ниш.

Така " звездашите " не престават към финала на шампионата, където ще се изправят против тима на Мега Баскет. Бившият тим на Никола Йокич надигра ФМП Београд с 86:67 в първия полуфинал на конкуренцията. Големият край е през днешния ден от 22:00 часа българско време.

Дербито сред Цървена звезда и Партизан още веднъж предложи страсти от най-висока степен. Още при започване на втората четвърт " червено-белите " останаха без своя ментор Душко Иванович, който беше изпъден от терена. Партизан натрупа солидна преднина, която доближи цели 18 точки при 44:26 в края на първото полувреме. " Звездашите " обаче започнаха последователно да топят разликата и дербито още веднъж замязя на такова, преди да се стигне до началото на последната четвърт, когато реферите на срещата напуснаха паркета поради хаоса по трибуните, провокиран от агитките на двата тима. 

В този миг съдиите даже са обмисляли да изпразнят залата, с цел да може дуелът да продължи умерено, само че въпреки всичко малко по-късно те се завърна на терена и мачът продължи. Отборът на Цървена звезда изглеждаше по-мотивиран след непредвидената пауза и дръпна напред с двуцифрен задатък в средата на финалния интервал, запазвайки преднината си до самия край.

Лука Вилдоса приключи с 15 точки и 6 битки за успеха на " звездашите ". Неманя Недович и Филип Петрушев нанизаха по 14 точки, а Факундо Кампацо добави 12 точки и 7 асистенции, като той бе забъркан и в случай с центъра на противника Матиа Лесор, след който баскетболистите на двата тима се спречкаха на терена. Лука Митрович добави още 11 точки за спечелилите.

За Партизан пък Джеймс Нънали означи 19 точки и сграбчи 6 битки. Зак ЛиДей вкара още 16 точки, Матиа Лесор способства с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 битки, а Кевин Пънтър добави с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР